28
Fri, Feb
11 New Articles

Odžak
Typography

I ove godine nam stiže najdraži mjesec prosinac/decembar, kako ga mi u našem vrtiću zovemo veseli mjesec, mjesec darivanja, mjesec dječjih radosti i smjeha. Naš vrtić ovog mjeseca  posjećuju dragi verdi ljudi s darovima za našu djecu.

 zajednicak prva

Tako su nas početkom prosinca posjetili mladi iz župe Novo Selo s prigodnim darovima. A djeca su ih pozdravila s pjesmom i porukom sv. Nikoli da su naše cipelice čiste i spremne za darove.

Na sv. Nikolu 06. prosinca posjetio nas je dobri sjedi starac, a odgojitelji i djeca su ga dočekala prigodnim programom bogatim pjesmom, igrokazima,recitacijama i plesom kojem se pridružio i sv. Nikola. Družili smo se, veselili, dobili darove od sv. Nikole i obećali da ćemo i do iduće godine biti dobri, veseli i poslušni.

zajednicak fotka 9002

Zatim je sv. Nikola morao poći dalje jer je imao još puno posla i puno dobre djece koje je trebao darovati..
Hvala ti sv.Nikola i vidimo se do godine...

Povodom  prosinačkih blagdana vrtić su posjetili i naši vjerni dragi gosti iz Italije,koji su i izgradili ovaj naš vrtić i iz godine u godinu nas pomažu kroz različite projekte.

Ovom prilikom bih pomenula Humanitarnu organizaciju Comunita Aiuti Unanitari Valdengo – Biella i njene predstavnike g.dina Carla, g.dina Ubalda i g.dina Federica koji nesebično pomažu naš vrtić, te odnedavno počasnog građanina grada Odžaka g.dina Roberta Pellu načelnika bratimljenog grada Valdenga iz Italije.zajednicak fotka 9001

Veliki doprinos su dali u proširivanju dječjeg vrtića, dogradnju prostora za jasličku skupinu te nabavku i opremanje adekvatnim namještajem. Otvaranje jaslica za naš grad je od značaja, puno je zainteresiranih, čime se građanima omogućava sigurno zbrinjavanje najmlađih  dok su roditelji na svojim radnim mjestima.sv nikola1

Trenutačno u vrtiću imamo upisano 65 djece u tri odgojne skupine, dvije mješovite skupine starosne dobi od 3 g. do 4,5 g. i  skupina djece predškolskog i školskog uzrasta.

Prigodom posjete prijatelja iz Italije i predstavnika općinske i županijske vlasti. općinskog načelnika Općine Odžak g.dina Jakova Ivankovića i Ministra godspodarstva Županije Posavske g.dina Darka Kasapa, djelatnici vrtića su  10. prosinca pripremili likovnu radionicu  na temu Božićni ukrasi i božićno drvce.sv nikola

Gosti su zajedno s djecom izrađivali ukrase, bojali i na trenutak probudili djecu u sebi, uživali u ugodnoj atmosferi dječije radosti.

Prijatelji iz Italije su iskoristili priliku i djecu razveselili darovima.

Nakon uspješno odrađene radionice, uz skroman doručak razgovaralo se o radu ustanove, o postignućima i o onome što je neophodno učiniti kako bi našoj djeci omogućili zdravo, sigurno i veselo odrastanje u našem vrtiću.radionica1

Riječi podrške smo dobili od načelnika u ostvarivanju svih uvjeta za otvaranje jaslica, kao i od ministra gospodarstva za poboljšanje uvjeta ustanove.

Talijani su zadovoljni i puni hvale za dosadašnji rad i suradnju s našim vrtićem. Želimo se zahvaliti svim gostima što su svojom posjetom uljepšali naš prosinac.

radionica

Ovo je dio priče iz našeg vrtića o prosincu i događajima koji ga prate. Trenutačno smo u velikim aktivnostima oko priprema za božićno novogodišnu priredbu koju organiziramo dugi niz godina, s bogatim programom i nizom iznenađenja, ali o tome drugom prilikom.

Vaš dječji vrtić „Paola Cerueto“ JU Odžak
V.d. ravnateljica vrtića:Kata Erceg-Dujak
15.prosinca 2016.godine , u Odžaku

talijanai razgovaraju

darovi italijana

zajednicak fotka 900