Orašje
Typography

U Vladi Županije Posavske, dana 18.11.2019.godine, Ministarstvo prometa, veza, turizma i zaštite okoliša organiziralo je potpisivanje ugovora s korisnicima sredstava za projekte iz područja zaštite okoliša. Ugovori su potpisani nakon okončanja postupka Javnog poziva za prikupljanje zahtjeva za sufinanciranje projekata zaštite okoliša u ukupnoj vrijednosti od 150.000,00 KM. Ugovor s korisnicima sredstava u ime Ministarstva prometa, veza, turizma i zaštite okoliša potpisao je ministar Anes Osmanović.

anes

-Važno je da se novčana sredstva koja svaki građanin uplati u momentu registracije osobnog automobila i koja imaju svoju namjenu, vrate tamo odakle su i došla, dakle u projekte/ programe i slične aktivnosti iz područja zaštite okoliša, a čiji su nositelji lokalne jedinice uprave, komunalna poduzeća te mnogobrojna udruženja kojima je aktivnost usmjerena na zaštitu okoliša. Mada su svi odabrani projekti značajni i vrijedni pažnje za stanovnike sve tri općine Županije Posavske posebno ističem projekte lokalnih jedinica uprave i komunalnih poduzeća, čijom realizacijom će se riješiti problemi vezani za nabavku osnovnih sredstava-kamiona za odvoz komunalnog otpada, naglasio je ministar Osmanović.

Takvu aktivnost i rad javno su pohvalili načelnici općina, direktori komunalnih poduzeća kao i predstavnici udruženja građana, te je izraženo očekivanja nastavljanja takvog načina rada.

Korisnici sredstava „Granta za zaštitu okoliša“ imaju obvezu po ugovoru, Izvješće o utrošku sredstava sa pratećom dokumentacijom dostaviti Ministarstvu prometa, veza, turizma i zaštite okoliša u roku od 6 mjeseci od dana potpisivanja ugovora.

Preuzeto sa: Službene stranice ŽP