P. Mahala
Typography

Na zamolbu portala vlč. Pavao Brajinović svećenik u mirovini napisao je Božićnu i Novogodišnju čestitku vjernicima izvan domovine koji smo daleko od rodne grude i od zemlje svojih korijena, ali od naše domovinske Crkve nikada nismo bili, niti ćemo ikada biti zaboravljeni. Čestitku Vam prenosimo u cijelosti:

Dragi prijatelji! U ove Božićne dane opet se nebo sagnulo prema zemlji da je može zagrliti, da je može pomilovati, da joj kaže da je voli, da Veliki i Dobri Bog o njoj vodi računa usprkos našoj ljudskoj tvrdoglavosti, grešnosti i neposlušnosti.

Događanje Božića nas potiče da i sami budemo znak Božje ljubavi prema onima s kojima svakodnevno živimo, da se Božić danas i po nama događa, u nama samima, u našim obiteljima, u našoj Župnoj Zajednici, u svim ljudima dobre volje.

bozic

Prepoznavajući u rođenju Isusa Krista očitovanu i darovanu ljubav Očevu, želimo prepoznati sebe u tom dostojanstvu kao voljenu Božju djecu. U službi Otajstva Isusova rođenja:

* Ohrabrimo se međusobno u poniznosti kako bismo jedni drugima
opraštali jer znamo: nema Božjeg mira gdje nema opraštanja.
* Pružimo ruku zajedništva, zaželimo radost Božića jedni drugima i Isusovu
prisutnost u našem životnom hodu.
* Neka Božić donese radost života, ohrabrenu nadu, spremniju solidarnost i
odvažnije složno zauzimanje za naš opstanak u ovom društvu koje svi
moramo izgrađivati i za bolje sutra se boriti.
* Neka Isus donese utjehu ožalošćenima, siromašnima, onima koji nemaju
posla, koju su usamljeni i bolesni, ostavljeni, napušteni, zaboravljeni.
* Posebno neka donese radost djeci, da rastu u ozračju porodične ljubavi i
zdrava društva",kao mali Isus u Svetoj Obitelji!

Zato neka se i u našim životima odražavanje tog Božjeg lica očituje kroz međusobnu pomoć i razumijevanje, praštanje i pomirenje kako bi među nama zavladala velika Kristova ljubav i mir Kristov koji nas jedino može usrećiti i smiriti. Priznat ćete to nam je najpotrebnije jer toga nam svima najviše fali.

Neka vam ovo božićno otajstvo bude blagoslov i nada u dobru zdravlju, slozi i ljubavi da naše obitelji budu što sličnije svetoj, nazaretskoj Obitelji. Samo tada i samo tako u našim obiteljima će unatoč težine života, nezaposlenosti i poteškoća ponovno zavladati mir i radost. Na našim licima vratit će se već davno nestali osmjeh, pjesma i veselje. U naš život vratit će se radost. Božić će se ostvariti u nama i oko nas.

Čestitajući Božić želimo umnažati radost kroz našu kršćansku ljubav brišući suze, boli, tješeći žalosne, hrabreći nemoćne, kako bi u svima nama vladala Isusova blizina, jer se želimo u njemu obnoviti, da nestane grube psovke, svake svađe i izvora mržnje, te podijeljenosti i suprotnosti na putu vjere.
pavo brajinovic 1024
S tim mislima, takvim željama, upućujući novorođenom svoje molitve za vas, kao jedan od vas "Čestitam vam Božić i Isusovo porođenje, blagoslovljeni svi božićni dani“. U novoj godini 2023. neka vas prati svaki Božji blagoslov.
Svima vama, mojim dragim prijateljima želim od svega srca,
SRETAN BOŽIĆ i BLAGOSLOVLJENU NOVU 2023 GODINU!

Vlč. Pavao Brajinović, svećenik u mirovini