Sport
Typography

Šahtar i Bayern odmjerit će snage u Ligi prvaka, a Josep Guardiola otkrio je koliko cijeni kapetana ukrajinskog kluba i hrvatske nogometne reprezentacije. Uoči utakmice Šahtara i Bayerna u Ligi prvaka, posebna je pohvala Dariju Srni stigla od trenera momčadi iz Münchena, Josepa Guardiole.

dario srna

U utorak se u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u Lvivu sastaju ukrajinski Šahtar i njemački Bayern, a trener gostiju iz Bavarske Josep Guardiola istaknuo je važnu ulogu Darija Srne u redovima svog kluba.

"Šahtar je vrhunska momčad, sa sjajnim Luizom Adrianom te izvrsnim Costom, Taisonom i Teixeirom, ali za Srnu imam samo posebne riječi. Često sam pratio njegove igre, i za Šahtar i za Hrvatsku", kaže Španjolac.

"Darijo Srna svim bi klubovima na svijetu bio talisman", dodao je Josep Guardiola, bivši trener Barcelone.

Kapetan svog kluba i hrvatske nogometne reprezentacije istovremeno priznaje da Bayern ipak favorit za prolazak u četvrtfinale elitnog europskog natjecanja.

"Mi igramo za cijelu Ukrajinu, a s druge strane će nam stajati možda i najbolja europska momčad u ovom trenutku. Utakmica će zato biti vrlo važna, a iako je Bayern favorit, imam vjere u svoje suigrače, dodatno smo motivirani situacijom u kojoj se nalaze naši navijači", poručio je Srna.

Izvor HNS {jathumbnail off}