29
Thu, Oct
6 New Articles

Zoran Matkić
Typography

hss-hniBRČKO, 16. studenoga (FENA) - Organizacija HSS-NHI-ja Brčko distrikta izrazila je zabrinutost sve češćim pokušajima opstrukcije povratka hrvatskih prognanika od strane Vlade Brčko distrikta.

 "Jedan od najdrastičnijih nasrtaja na prava povratnika jest aktualni prijedlog Odjela za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja da se 1 535 000 maraka predviđenih za rekonstrukciju stambenih objekata preusmjeri rebalansom proračuna u program za sanaciju stambenih objekata", ističe se u priopćenju HNS-HNI-ja.   

 "Neprihvatljiva nam je nesposobnost Vladinih odjela da implementiraju odobrena sredstva, a pogotovo nam je neprihvatljivo da se hrvatskim prognanicima uskrate ta sredstva i da se njihovim preusmjeravanjem u program sanacije najvjerojatnije kupe glasovi za predstojeće izbore", ističe iz HSS-NHI-a.

 "Od Vlade i Skupštine Brčko Distikta zahtijevamo da pozove na odgovornost one koji su krivi što će hrvatski prognanici ostati bez "krova nad glavom" i da što prije raspišu natječaj za rekonstrukciju kuća, kako je to i planirano proračunom za 2011. godinu", navodi se u priopćenju.

(Fena) dk        
Autor:    Matkic Zoran