B i H
Typography

Nadaleko čuveni bosanskohercegovački modni događaj Nivea BH Fashion Week Sarajevo koji se održava 36. sezonu zaredom u organizaciji Udruženja manekena i modnih kreatora BiH i u izvršnoj produkciji agencije ABC Models Mgmt.
Sama svrha ovog modnog događaja od samog nastanka je promocija rada mladih dizajnera na modnoj sceni u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu a cilj je očuvanje i razvijanje struke modnog i tekstilnog dizajna u BiH.

U sklopu 36. Nivea BH Fashion Week Sarajevo koji animira proizvodnju, prodaju, promociju i afirmaciju tekstilne i modne industrije u regiji, održat će se treći konkurs za mlade neafirmirane modne dizajnere "Perwoll New Generation 2016".

O talentu mladih bh. dizajnera i o procesu odabira Top 5 dizajnera, među kojima i pobjednika konkursa za mlade dizajnere – “Perwoll New Generation 2016”, odlučiti će stručni žiri u sastavu profesora iz struke, urednika modnih magazina, afirmiranih modnih dizajnera, modnih fotografa te predstavnika Udruženja manekena i modnih dizajnera BiH.

Pobjednik, odnosno nositelj treće "Perwoll New Generation 2016" titule dobiva novčanu nagradu u iznosu od 1.000 eura


-"Sigurna sam kako će svi posjetitelji, ljubitelji mode, uživati u atraktivnom prostoru Porsche Sarajevo salon Audi, u novom i izmijenjenom konceptu, intimnijeg izdanja, specijalno uređenog za naš nadolazeći projekt. Nakon modnih dešavanja u Porsche Sarajevo salon Audi na dane 02.04. i 03.04., prijatelje projekta i naše modne sladokusce očekuje još jedno prijatno iznenađenje. Naime, svoja vrata za modna dešavanja na dane 04.04. i 05.04. će otvoriti Zemaljski muzej Sarajevo. Odlučeno je da 36 NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO obilježimo i ovdje, među eksponatima iz srednjeg vijeka, kako bismo podržali Zemaljski muzej i institucije kulture.

Svi posjetitelji  tjedna mode, na ovom jedinstvenom mjestu, najznačajnijem i najvećem muzejskom zdanju u BiH kao što je Zemaljski Muzej, moći će prošetati kroz prošlost naše zemlje od najstarijih vremena, pa do etnoloških zbirki čiji enterijer pruža atmosferu bosanskohercegovačke tradicionalne gradske kuće u osmanskom periodu.


Želja nam je podići svijest među turistima i ukazati na značaj baštine jedne zemlje koji ima Zemaljski muzej BiH. Doista se veselim ovom događaju iako još uvijek ne znam što su nam sve dizajneri priredili, ali poznavajući talent i trud naših dizajnera sigurna sam da me ni ovaj put neće iznevjeriti i da ću biti oduševljena njihovim kreacijama" za naš portal izjavila je Suada Kukuljević.

Za posavinu.org priredio Mišo Perak