BiH-Hrvatska-Svijet
Typography

Povodom Svjetskog dana kulture raznolikosti za dijalog i razvoj koji se obilježava 21. maja, postavljena je online izložba grafika „Otisci multioriginalne Bosne i Hercegovine“ sa 40 radova studenata likovnih akademija iz cijele BiH.
Od 21.svibnja do 5. lipnja izložba će biti dostupna preko platforme na kojoj posjetioci mogu pogledati originalne radove mladih bh. umjetnika, te saznati više o njihovom nastajanju.

otisci bih

Izložba „Otisci multioriginalne Bosne i Hercegovine“ je kruna rada i suradnje studenata likovnih akademija iz Sarajeva, Banje Luke, Mostara, Širokog Brijega i Trebinja, koja je započela još 2014. godine na istoimenoj radionici u Počitelju, te se nastavila naredne godine u Bosanskoj Krupi.

Radionice su organizirane kroz USAID-ov mirovni projekta PRO-Budućnost koji provodi CRS s partnerima, s ciljem da edukuju mlade, promoviraju originalnu umjetničku bh. grafiku, naglašavaju autentične vrijednosti naše zemlje s akcentom na ljude i krajeve, te stvaraju prostor za upoznavanje i povezivanje mladih ljudi iz različitih etničkih grupa i sredina.

Okupljeni ljubavlju prema grafici ovi vrijedni umjetnici su zajedno djelovali s ciljem da njihova djela ostave neizbrisiv trag u vremenu. Na isti način i projekt PRO-Budućnost - Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost, okuplja organizacije koje su ujedinile svoje snage za mir i toleranciju.

Obilježavanjem Svjetskog dana kulture raznolikosti njeguju se upravo ove vrijednosti - međusobno poštivanje, razumijevanje i prihvaćanje, te je to i razlog zašto je izložba objavljena baš na ovaj dan.
Izložba je proteklih godina bila postavljena u Sarajevu, Banjoj Luci, Bosanskoj Krupi, Mostaru, Trebinju i Širokom Brijegu.

Link za izložbu je https://artspaces.kunstmatrix.com/en/exhibition/1188831/otisci-multioriginalne-bih-prints-of-multioriginal-bih a nalazi se i unutar teksta.

Na objavu dostavila Merima Hrnjica