BiH-Hrvatska-Svijet
Typography

Zenica, 06.12.2016. – Predstavnici kompanije Podravka BiH i medvjedić Lino danas su posjetili Službu za dječije bolesti KB Zenica u okviru najavljenog pretprazničkog obilaska bolnica širom Bosne i Hercegovine i poklonima obradovali mališane koji borave na pedijatrijskim odjelima.

 

lino 900„Već su tradicionalne naše posjete dječijim odjelima i druženja medvjedića Lina sa najmlađim pacijentima u ovo doba godine. Mi u Podravci u BiH, iznimno smo sretni što možemo donijeti osmijehe i radost na lica malih heroja koje zdravstvene nedaće onemogućavaju da u blagdansko vrijeme budu u svojim domovima, uz najbliže. Stoga se naš medvjedić Lino svojski trudi da im, uz prigodne poklone i iskrene zagrljaje, uljepša bolničku svakodnevnicu. Želja nam je da svi mališani brzo ozdrave kako bi mogli uživati u trenucima sreće sa svojim obiteljima i prijateljima, a mi ćemo nastaviti svoje posjete dječijim odjelima i u drugim gradovima, te se potruditi da mališani uživaju u ovakvim druženjima“, istakla je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Svojim svakodnevnim radom, pored brige o njihovom zdravlju, pedijatrijski odjeli nastoje djeci ublažiti strah od boravka u bolnici i učiniti ga što ljepšim, ali i roditeljima pružiti sigurnost i oslonac. Ovakve posjete im pomažu da obogate zabavni sadržaj za djecu.    

Nakon posjete pedijatrijama u UKC Sarajevo, Opštoj bolnici Istočno Sarajevo, te današnjoj u Zenici, Podravka u BiH će s maskotom Lino medvjedićem  u narednom razdoblju posjetiti pedijatrijske odjele bolnica: RMC „Dr. Safet Mujić“ Mostar, Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, Opšte bolnice Sveti vračevi Bijeljina, Kliničkog centra Banja Luka i Kantonalne bolnice Bihać, te nastaviti s aktivnostima koji će boravak djece u bolnicama učiniti što manje stresnim i što više ugodnijim. Nakon posjete SOS Dječijem selu u Sarajevu godine, Lino će također obići i podijeliti poklone djeci bez roditeljskog staranja u Majčinom selu u Međugorju i Domu „Rada Vranješević“ u Banja Luci.


Kontakt za više infomacija: Dobrila Močević, Prime Communications, 063 289 106, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Prime Communications je ovlaštena PR agencija kompanije Podravka za tržište BiH

Majda Balić
Asistent za odnose s javnošću