BiH-Hrvatska-Svijet
Typography

Na sedmoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla Nikica Vidović preuzo je mandat vijećnika u ovom zakonodavnom organu. Do imenovanja i promjene saziva u Klubu HDZ BiH u GV Tuzla došlo je nakon što je Ivica Kovačević preuzo dužnost predsjednika Hrvatskog kulturnog društva Napredak-Glavna podružnica Tuzla.

nikica vidovic 900

Gradski odbor HDZ BiH Tuzla istiće zahvalnost Ivici Kovačeviću na požrtvovanom, profesoinalnom, ljudskom i snažnom političkom angažmanu u posljednjih osam godina na poziciji predsjednika Gradskog odbora HDZ BiH Tuzla. Kroz svoj vrlo konstruktivan rad u Gradskom vijeću Tuzla, Kovačević je doprinosio razvoju grada uz stalno inzistiranje i traženje djelotvarnog političkog dogovora svih političkih aktera u Tuzli.
Sve to jasno ukazuje da će i kulturna scena kroz djelovanje HKD Napredak naš grad učiniti još prepoznatljivijim. Takav rad kulturnih institucija stvara dodatnu

obvezu političkih tijela i Gradskog vijeća, da se kroz proračun značajnije prepozna rad kulturnih društava.
Klub vijećnika HDZ BiH kojeg čine Jasminka Mijatović i Nikica Vidović svakako će dati podršku takvim, odlukama koje su veoma vaćne za sve ljude, a koje će značiti ravnomjeran razvoj grada.

Ured informiranja: Gradski odbor HDZ BiH Tuzla