BiH-Hrvatska-Svijet
Typography

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner nije se danas obratio novinarima, nakon razgovora s potpredsjednicom Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Željkom Stojičić, jer na govornici u entitetskom parlamentu nije bilo zastave Hrvatske, već samo dvije zastave RS-a. Reiner je kratko prokomentirao da po protokolu nije uobičajno da govori ako nije postavljena i zastava gosta, već samo domaćina.

Nakon ove situacije, koja je nastala zbog greške protokola Narodne skupštine RS-a, Reiner je iz zgrade parlamenta RS-a otišao na razgovor s banjalučkim biskupom mons. Franjom Komaricom.

rajener rs

Potpredsjednica Skupštine RS-a Željka Stojičić je istaknula da žali što je zbog propusta protokola došlo do ovakve situacije.

-Mislim da je Reiner u svojoj izjavi mogao da iznese niz konstruktivnih primjera moguće dobre suradnje RS-a s Hrvatske - rekla je ona.

Na sastanku je bilo riječi, dodala je, i o drugim pitanjima, među kojima i izgradnja mosta na Savi i odlaganje radioaktivnog otpada u Trgovskoj gori.

Nakon razgovora s potpredsjednicom Narodne skupštine Željkom Stojičić, koja u odsustvu mijenja predsjednika parlamenta Nedeljka Čubrilovića, Reiner, koji danas završava dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, razgovarat će u Banjoj Luci i s mons. Franjom Komaricom, banjalučkim biskupom te s političkim predstavnicima Hrvata u RS-u i predstavnicima hrvatskih udruženja.

Preuzeto s Dnevnik.ba