Dobra Voda
Typography

Ipak se ispunjavaju obećanja od prije par godina koja smo dobili od nadležnih u općinama Modriča i Bos.Brod. Obećano nam je 600 metara asfalta pokraj naše kapele u Dobroj Vodi. Proteklih dana su krenuli radovi na pripremi terena a uskoro ako nas vrijeme posluži, mogli bi očekivati i asfaltiranje.

1 900

Sva ta priča oko asfaltiranja je krenula 19.02.2014. kada je grupu Dobrovodaca (među njima i moja malenkost) primio načelnik općine Mladen Krekić, a moram reći da je upravo on jedan od najzaslužnijih za ovo što se radi sada.

Na prijemu nam je obećano nekoliko stvari za Dobru Vodu, a to je kao prvo postavljanje ploče naziva sela na ulazu u Dobru Vodu, što je ubrzo i učinjeno. Drugo, obećana nam je pomoć u elektrifikaciji sela, a svi znamo da je poslije toga do danas većina sela elektrificirana, drugim riječima, svi imamo struju u kućama. Treće obećanje je bilo asfaltiranje dijela puta pokraj kapele, točnije za početak 600 metara asfalta, a to bi značilo spoj na asfalt kod Opačaka, te prolaz pokraj naše kapele. Ovo treće obećanje se upravo ostvaruje.

Međutim bilo je još tu zaslužnih u vezi ovoga puta, a ja ih neću sve nabrajati, ali bih izdvojio uz Mladena Krekića i predsjednika skupštine općine Bosanski Brod Ivu Mijića te Ivicu Opačka predsjednika udruge „Sveta Ana“ koja djeluje na našem prostoru.

A ova cesta je specifična i zbog toga što ide granicom dvije općine Modriča i Bosanski Brod, pa se moralo ići na dvije strane da bi se posao pokrenuo, a to je uglavnom činio spomenuti Ivica Opačak.

Dakle ovih nekoliko imena je zasigurno najviše zaslužno za ovaj projekt, a i ostalima koji su sudjelovali u ovome veliko hvala ispred Dobrovodaca.

Josip Martić

Nekoliko slika sadašnjeg tijeka radova:

 

{jathumbnail off}