Donja Trammošnica
Typography

U četvrtak, 24. lipnja proslavljen je zaštitnik župe Donja Tramošnica, Sv. Ivan Krstitelj. Tom prigodom svečano misno slavlje predslavio je pomoćni banjolučki biskup Marko Semren, OFM. U koncelebraciji je bilo 20-ak svećenika Doborskog, Brčanskog i Šamačkog dekanata, a na misi je sudjelovao i velik broj vjernika – kako župljana, tako i hodočasnika iz susjednih župa.

tramosnica patron

Svojim sviranjem, pjevanjem misu su animirali članovi župnog zbora iz Domaljevca i zbor bogoslova Redemptoris Mater Nadbiskupijskog misijskog međunarodnog sjemeništa Sarajevo.

Na kraju svete mise nazočnima pozdrav je uputio župnik fra Joso Oršolić. Osobito je zahvalio predvoditelju biskupu Semrenu, te svim svećenicima koji su predvodili devetodnevnu i trodnevnu pripravu i onima koji su ovih dana pomagali u ispovijedanju te svima ostalima koji su na bilo koji način pridonijeli proslavi patrona.tramosnica patron1

Poslije Svete mise druženje se nastavilo uz zajednički ručak za sve prisutne.

Proslavi patrona prethodila je devetodnevna i trodnevna priprava od 15. do 23. lipnja. Svete mise devetnice i trodnevnice predvodili dekan Šamačkog dekanata i župnik župe Domaljevac su fra Anto Pušeljić, profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu fra Miro Jelečević i gvardijan franjevačkog samostana u Tolisi fra Marijo Jurić.

Preuzeto od nedjelja.ba

tramosnica patron2