×

Warning

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: [ROOT]/images/kultura/KUD-ovi/fg_plehan/album
×

Notice

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/KUD-ovi/fg_plehan/album

Folklorna grupa Plehan
Typography

Folklorna grupa PlehanFolklorna grupa "Plehan"  osnovana je 4. veljače 2005. godine.

Cilj skupine je upoznavanje domačina Švicaraca s hvatskim običajima i s kulturom kroz prekrasne narodne pjesme, plesove i nošnje, ali i želja da se hrvatska narodna baština prenese na našu djecu koja su ovdje rođena. 

logoNa taj način želimo pridonijeti kako integraciji naših ljudi u švicarsko društvo, tako i očuvanju vlastitog identiteta Hrvatica i Hrvata u Švicarskoj, jer bez toga nema prave integracije.

Naše nošnje u kojima nastupamo, su originalne nošnje krajeva iz kojih dolazimo, ručne su izrade od ručnoga tkanja, veza , šlinganja, ukrašavanja pa do šivanja. Do sada smo nastupali diljem Švicarske, teško je i nabrojiti sve nastupe: Brüg, Oberglatt, Zürich , Spreitenbach, Dietikon, Oensingen, Zoffingen, Basel, Montreau, Friburg, Dulicken, Langendorf, Trimbach, Bern, Oberbotigen, Neuendorff,  smotra hrvatskog folklora  u Hochdorffu samo su neki nama veoma dragi. Naravno u svim tim mjestima nastupali smo nekoliko puta.

Posebno smo ponosni na nastupe u BiH na smotri folklora na Plehanu 2005, Njemačkoj u Heilbronu 2006, Austriji u Beču 2007 i Hrvatskoj 2007
u zajedničkom nastupu sa Zavičajnim klubom Plehan iz Zagreba u Donjoj Vrbi kod Slavonskog Broda.

Link: http://www.fg-plehan.ch/

{gallery}kultura/KUD-ovi/fg_plehan/album:224:290{/gallery}