G. Svilaj
Typography

Večeras je u Gornjem Svilaju HDZ BiH održao svoj predizborni skup na kojem se kao domaćin obratio Luka Gašić i uz pozdrave okupljenima predstavio sve kandidate HDZ-a BiH i stranaka okupljenih oko HNS-a. U kratkim crtama nazočnima je predstavio sve realizirane projekte na području mjesne zajednice kao i planirane projekte čija se realizacija očekuje, a vezani su za asfaltiranje mjesnih cesta i iskop arteškog bunara.

Zadovoljan dosadašnjom suradnjom s našim predstavnicima u institucijama vlasti pozvao je sve nazočne na zajedništvo i bezrezervnu potporu HDZ-u BiH koji jedini istinski brine o žiteljima Gornjeg Svilaja.

hdz svilaj 2
Ilija Ilić, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH, u svom je obraćanju ukazao na nečasne namjere drugih politika koje pokušavaju nametnuti svoja rješenja protivno legitimnoj volji hrvatskog naroda u izboru hrvatskog člana Predsjedništva. Zajedništvo nam je potrebno kako bi i predstavnici s ovog područja participirali u Vladi i Skupštini Županije Posavske, a ponajviše kako bi prof. dr. Dragan Čović bio ponovno izabran za hrvatskog člana državnog Predsjedništva, naglasio je Ilić.

Prisutnima u društvenom domu u Gornjem Svilaju obratila se i Nada Ćulap kandidatkinja na listi HDZ-a BiH za Županijsku skupštinu, istaknuvši kako su dobri izborni rezultati i što masovniji izlazak na Opće izbore garancija da će Vlada i ubuduće raditi na stvaranju što boljeg ambijenta za život na ovom prostoru. Učinjeno je puno na području demografske obnove obitelji i mladih, a u planu su i nove mjere kada je u pitanju subvencioniranje stambenog zbrinjavanja, istaknula je ministrica Ćulap.

Dragan Guberac, također kandidat HDZ-a BiH na listi za Skupštinu Županije Posavske, kazao je da HDZ BiH jedini ima rezultate koji su prepoznatljivi i da samo držeći se skupa možemo ostati i opstati na svojim ognjištima. „Uvjeren sam da ćete svi vi okupljeni izaći na izbore 7. listopada i dati svoje povjerenje HDZ-u BiH, ali ovom prigodom vas na poseban način molim da pozovete svu svoju rodbinu i prijatelje da se odazovu našem pozivu.“ rekao je Guberac.

Darko Kasap, kandidat HDZ-a za Federalni parlament, ukazao je na potrebnu da Hrvati u BiH moraju imati svoje predstavnike na svim razinama vlasti, istaknuvši da su ovi izbori ključni u rješavanju statusa našeg naroda u BiH.


Mijo Matanović - nositelj liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, poručio je da će rad u Parlamentu biti izazov i da je pravo vrijeme da tamo imamo svog čovjeka koji neće zapostaviti ovaj kraj.
„7. listopada je vrlo brzo, iskoristimo to vrijeme na pravi način i ispunimo svoje pravo ali dužnost kako bi ostali i opstali na ovom prostoru.“ zaključio je Matanović.

ODJEL ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU HDZ BIH ODŽAK