G. Svilaj
Typography

HDZ BiH je na svom predizbornom skupu u Gornjem Svilaju još jednom očitovao svoju opredijeljenost da na poseban način zastupa interese malih sredina. Na skupu se okupio zavidan broj posjetitelja kojima je omogućena neposredna komunikacija s kandidatima za općinsko vijeće i kandidatom za načelnika općine gospodinom Jakovom Ivankovićem.

Gornji Svilaj 2Nositelj liste za općinsko vijeće gospodin Anto Jurišić je u svom izlaganju podsjetio i na jedan problem iz mandata koji se upravo privodi kraju. Naime u prošlom mandatu izostala je kvalitetna suradnja općinskog načelnika i općinskog vijeća. Bili smo svjedoci, putem radijskih prijenosa sjednica vijeća, kako se javno ne sučeljavaju nego doslovno svađaju općinski načelnik i članovi općinskog vijeća. Rezultati te svađe su bili blokade rada, kako načelnika tako i općinskog vijeća. Međusobno poništavanje odluka i drugih akata, a sve to je običnim ljudima donosilo pogoršanje općeg stanja.Vjerujem kako će naš novi načelnik Ivanković i novo općinsko vijeće puno bolje surađivati.

Gornji Svilaj 3Kandidat za načelnika Jakov Ivanković je u svom govoru između ostaloga iznio stajalište kako će u naredne četiri godine HDZ BiH u općinskom proračunu pronaći dodatnih 120 tisuća maraka kojima bi se pokrili troškovi participacije pacijenata za osnovne liječničke preglede.

Gornji Svilaj 6 Na ovaj način ćemo pokazati da smo spremni pomoći najugroženijoj skupini naših sugrađana, a to su oni koji trebaju zdravstvenu pomoć. Završavajući svoj govor Ivanković je naglasio kako vjeruje da je u stanju na najbolji mogući način obraniti interese malih ljudi, iz hrvatskog, ali i svih drugih naroda koji žive na prostoru općine Odžak.