P. Mahala
Typography

Jučerašnje okupljanje kandidata i simpatizera HDZ BiH u Posavskoj Mahali započelo je paljenjem svijeće i polaganjem vijenca kod središnjeg križa na Nujića groblju.

Na taj način je kandidat za načelnika Jakov Ivanković s najbližim suradnicima izrazio sjećanje i pijetet stradalnicima s konca drugog svjetskog rata i poraća.


Dom u Posavskoj Mahali je sinoć bio pretijesan za sve one koji su došli čuti i vidjeti kandidate za predstojeće lokalne izbore. U ime domaćina okupljenima se obratio Jozan Pudić. On je predstavnik na listi iz Posavske Mahale, ali je istovremeno i kandidat HDZ BiH u ime povratnika iz dijaspore kojih je u Posavskoj Mahali, kao i u drugim selima, sada već značajan broj. Pored njega kandidati iz Posavske Mahale su i Andrija Barišić Kršo i Dragana Kaurinović.


Nositelj liste za općinsko vijeće iz reda HDZ BiH Anto Jurišić je svoje izlaganje pred Vlaškomalcima obojio pjesmom koja se pjeva u žepačkom kraju, a koja za osnovni motiv ima tragedije odžačkih Hrvata s konca drugog svjetskog rata. Ta stradanje je na poseban način pogodilo Posavsku Mahalu, rekao je između ostaloga Jurišić.

HDZ Posavina vrbovac josava 05             ARHIVA

Kandidat za nopćinskog načelnika Jakov Ivanković, je punoj dvorani okupljenih stanovnika Posavske Mahale poručio kako vjeruje u njihovu potporu i njihove glasove. Međutim, potreban je dodatni napor da se pozovu svi oni koji trenutno nisu kod svojih kuća, da drugoga listopada dođu, kako u Posavsku Mahalu, tako i u druga naša sela i sam grad Odžak i svojim glasom osiguraju da ponovo imamo svoga načelnika i snažnu ekipu u općinskom vijeću. Znam da ćemo pobijediti i s tom spoznajom vas pozivam: Učinimo to zajedno, zaključio je Ivanković.