Prud
Typography

U Prudu je u dosadašnjem dijelu kampanje HDZ BiH organizirao najveći predizborni skup. Velika dvorana društvenog doma sinoć je bila popunjena do posljednjeg mjesta svima onima koji su došli vidjeti i čuti program i kandidate za naredne lokalne izbore.


U ime domaćina skupu se obratio Marko Barukčić koji je zajedno s Katicom Mašić kandidat za općinsko vijeće iz Pruda. On je u svom govoru pozvao Pruđane da izađu na predstojeće izbore te da potaknu i sve one koji trenutno nisu u Prudu da 2. desetog, u narednu nedjelju dođu u  svoje selo i svojim glasovima podupru listu HDZ BiH kao i kandidata za načelnika Jakova Ivankovića.

hdz prud 2016 2 posavina
Predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH Ilija Ilić je u svom obraćanju podsjetio na nastojanje HDZ BiH da na ove izbore u ime hrvatskog naroda bude kandidirana jedna osoba.  Ilić je između ostaloga kazao kako je on osobno zajedno s cijelim nizom ljudi iz HDZ BiH, organizirao sastanke s predstavnicima drugih poličkih stranaka shrvatskim predznakom, a cilj je bio doći do jednog imena. Učinili smo sve, pozivali na mudrost i razboritost, sjedali s najvišim dužnosnicima iz crkve, iz javnog života, s političkim predstavnicima iz Republike Hrvatske i BiH, no na našu žalost nismo uspjeli. I pored svega toga vjerujem u pobjedu HDZ BiH i Jakova Ivankovića, budućeg načelnika općine Odžak.


Nositelj liste Anto Jurišić je ispričao priču iz vremena poplave. Jednoga čiču je njegova kćerka izvela iz sportske dvorane u Odžaku i smjestila ga u stan koji je bio na prodaju, te obećala da će se brzo vratiti s novcima i dovršiti kupoprodaju. Dok je ona došla iz Njemačke, voda se već bila povukla i čiča je mogao kući. Svojoj kćeri je rekao, kupuj ti stan, ako tebi treba, a ja odoh svojoj kući tamo mi je mjesto. Tako i svi mi u sebi moramo probuditi to iskonsko pravo domoljublje, to ljubljenje svoga doma i zavičaja. Ako to budemo imali mi smo pobjednici, zaključio je Jurišić.

hdz prud 2016 1 posavina
Kandidat za načelnika općine odžak Jakov Ivanković je zahvalio okupljenima na potpori koju su izrazili svojim dolaskom. Govoreći o programu u naredne četiri godine podsjetio je između ostalog na temeljne postavke: Završit ćemo vodovod u brdskim selima, izborit ćemo se da sami upravljamo gospodarskim potencijalima uz granični prijelaz u Svilaju, osigurat ćemo plaćanje participacije za osnovni liječnički pregled iz općinskog proračuna i za svu djecu u osnovnoj školi osigurati užinu, zaključio je Ivanković.