Samozatajni mladić iz Pruda o kojem se malo zna

Naš portal ustrajno prati događanja i sudbine ljudi koji svojom sudbinskom životnom stazom koračaju diljem svijeta. Tražeći Posavljake koji samozatajno i bez ikakve medijske prašine niti želje da objelodane svoje posebnosti šire pozitivan glas posavski ovaj puta smo iz anonimnosti izvukli Darija Obrenović, 22 godišnjeg mladića iz Pruda, sela između dvije rijeke!

otovo da nema čovjeka koji se, pogledavši u nebo, nije zapitao kakvo će vrijeme biti sutra. To osobito često rade u Posavini jer poljoprivredni kraj i godišnji radovi ovise o vremenskoj prognozi. Dario Obrenović, nezaposleni 23-godišnji ekonomski tehničar iz Pruda u općini Odžak, meteorologijom se bavi iz hobija i po tome je jedinstven u Posavini.

Dvije godine nakon katastrofalnih poplava u B. Posavini još su u tijeku radovi na saniranju nasipa. Nakon poplava rekonstruirane su kritične točke proboja nasipa, kao i kritična mjesta njegovog oštećenja no još uvijek je ostalo oko 16 km nasipa koji, tvrde stručnjaci, ne udovoljava kriteriju zaštite od stogodišnjih voda s nadvišenjem od 120 cm. Aktualno je angažiranje Agencije za sliv rijeke Save na rekonstrukciji nasipa na ušću Bosne u Savu.

U Prudu je u dosadašnjem dijelu kampanje HDZ BiH organizirao najveći predizborni skup. Velika dvorana društvenog doma sinoć je bila popunjena do posljednjeg mjesta svima onima koji su došli vidjeti i čuti program i kandidate za naredne lokalne izbore.

Opći izbori, koji se održavaju 7. listopada, prevažni su za Hrvate u BiH, jer izborom legalnih i legitimnih predstavnika na svim razinama vlasti osigurava se ravnopravnost i opstanak hrvatskog puka.

Nakon katastrofalnih poplava 2014. godine koje su u cijelosti potopile mjesto i župu Prud te načinile ogromne štete na javnim i privatnim objektima i domovima, Vlada Županije Posavske  financijski je pomogla obnovu poštanskog ureda u tom mjestu.

Na sastanku temeljnog ogranka HDZ BiH u Prudu sinoć se razgovaralo o stanju u ovoj mjesnoj zajednici i predstojećim lokalnim izborima. Osnovni ton sinoćnje rasprave dale su još uvijek nesanirane posljedice velike poplave koja je, između ostalih, zahvatila i ovo selo.

More Articles ...