Prud
Typography

opcina odzakNakon prošlotjednog  sastanka održanog sa članovima mjesne zajednice Odžak III, općinski načelnik, gospodin Hajrudin Hadžidedić i uposlenik općinske uprave, gospodin Marko Barukčić, posjetili su mjesnu zajednicu Prud gdje su se sastali sa članovima Vijeća ove mjesne zajednice.

 Načelnik je u svom  uvodnom izlaganju prezentirao teme  sastanka i način budućeg  rada i komunikacije općinske uprave sa Mjesnim zajednicama. Prema Načelnikovim riječima, ovakvi sastanci će biti dio buduće prakse  kako bi se problemi  Mjesnih  zajednica   sustavno rješavali i po potrebi prezentirali Općinskom vijeću na odlučivanje.

U ime Vijeća mjesne zajednice Prud prisutnima se obratio  gospodin Ivo Barišić, inače član Vijeća, koji je tom prigodom prezentirao probleme u funkcioniranju ove mjesne zajednice kao i prioritete i plan aktivnosti čija se realizacija očekuje tijekom ove godine.

Među problemi o kojima je tijekom sastanka bilo riječi posebice ističu slijedeći:

provedba postupka imenovanja ulica,

prijenos i uknjižba općinske imovine na mjesnu zajednicu,

  1. divljih deponija smeća,

nasipanje nekategoriziranih lokalnih cesta,

deminiranje u pojasu rijeka Save i Bosne,

unapređenje sustava naplate komunalne naknade.

Na sastanku je također bilo riječi i o potrebi i načinu izrade završnih računa i izviješća o radu mjesne zajednice za proteklu godinu, te u tom smislu stručne pomoći općinske administracije Vijeću  ove mjesne zajednice o čemu je više pojašnjenja dao Marko Barukčić.

Po završetku sastanka Načelnik je sa članovima Vijeća obišao šire područje mjesne zajednice Prud prigodom čega se na terenu upoznao sa problemima podzemnih voda koje ovih dana prijete dijelu područja ove mjesne zajednice.

Preuzeto sa: Službene stranice općine Odžak