Prud
Typography

Na sastanku temeljnog ogranka HDZ BiH u Prudu sinoć se razgovaralo o stanju u ovoj mjesnoj zajednici i predstojećim lokalnim izborima. Osnovni ton sinoćnje rasprave dale su još uvijek nesanirane posljedice velike poplave koja je, između ostalih, zahvatila i ovo selo.

Osnovna zamjerka koja se na teret stavlja aktualnoj općinskoj vlasti, a odnosi se na rješavanje posljedica, jeste: da se reagiralo sporo i neefikasno i da je izostala koordinacija s različitim donatorima.
Za razliku od općinske, županijska vlast je pokazala puno veću efikasnost i spremnost na žurno djelovanje. Iz Pruda su kandidati za općinsko vijeće Odžak Katica Mašić i Marko Barukčić.

Govoreći o političkoj budućnosti općine Odžak, kandidat za načelnika Jakov Ivanković je rekao kako na ovim izborima zapravo na prostoru naše općine nema pet, nego samo dva kandidata.
Svima je sasvim jasno kako kao izborni pobjednici na koncu mogu biti samo jedan ili drugi kandidat iz reda dvije najveće nacionalne političke stranke.

Hrvati na sljedeće izbore mogu izaći samo kao na referendum: ako žele imati načelnika mogu ga dobiti opredjeljenjem za HDZ-ovog kandidata, a svaki drugi odabir je zapravo odabir da Hrvati nemaju načelnika.

Prud je svih ovih godina imao dobru izlaznost, i imao dobro opredjeljenje. Siguran sam da će i ovoga puta biti isto, zaključio je Ivanković.