Odžak
Typography

HDZ BiH je u Centru za kulturu održao svoj središnji predizborni skup. Okupljeni članovi i simpatizeri stranke srdačno su na početku pozdravili kandidate s lista, kao i visoke goste koji su došli poduprijeti buduće vijećnike i kandidata za načelnika općine gospodina Jakova Ivankovića.


HDZ Ozdak izbori 2016 1U pozdravnom govoru predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH Ilija Ilić je izrazio zadovoljstvo zbog toga što su HSP BiH kao i HSP Herceg-Bosne javno preko medija podržali kandidaturu Jakova ivankovića, kao jedinog kandidata iz reda hrvatskog naroda, koji može ishoditi izbornu pobjedu.


Ivan Tolić, predsjednik mladeži HDZ BiH za Županiju Posavsku i kandidat na listi za općinsko vijeće, je zahvali mladeži za njihov nesebičan rad u kampanji i izrazio očekivanje da se taj rad okruni izbornom pobjedom u nedjelju.

HDZ Ozdak izbori 2016 4
Član predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Mijo Matanović, je u ime utemeljitelja HDZ BiH, obećao puni angažman i doprinos onih koji su u našij stranci od samih početaka. Vjerujem u doprinos onih koji su devedesetih smogli snage i volje upuštajući se u borbu za nacionalna prava hrvatskog naroda u BiH, kazao je Matanović. Na poseban način je pozdravio i nazočnog ratnog zapovjednika 102. HVO brigade, gospodina Tomislava Božića.

HDZ Ozdak izbori 2016 2
Riječi potpore kandidatu za načelnika oćine Jakovu Ivankoviću kazao je aktualni gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Osnovna njegova poruka je kako vjeruje da Jakov osjeća dužnost, da bude snaga koja će ponovo objediniti hrvatsko političko biće na prostoru općine Odžak.

HDZ Ozdak izbori 2016 3
U ime predsjednika HDZ Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, budućeg hrvatskog premijera, središnjem skupu se obratio saborski zastupnik doktor Drago Prgomet. Svoj nadahnuti govor zaključio je konstatacijom da je odgovor na pitanje tko će biti novi načelnik u narodnim rukama. Te da on podupire HDZ BiH u Odžaku i kandidata za načelnika Jakova Ivankovića.


Na koncu su se skupu obratili i nositelj liste Anto Jurišić, te kandidat za načelnika Jakov Ivanković, pozvavši okupljene da izađu na izbore, a za koga da se glasa: zna se!HDZ Ozdak izbori 2016 6


U zabavnom dijelu programa nastupili su zagrebačka klapa Leggero i Hrvatsko kulturno društvo Napredak iz Odžaka, sa svojoj folklornom sekcijom.