Potočani
Typography

Predizborni skupovi HDZ BiH po već ustaljenom rasporedu završavaju druženjem tijekom kojeg s najčešće čuje izvorna posavska pjesma. Tako je bilo i u Potočanima, a među pjevačima su bili Boban Božić, domaćin skupa i Anto Jurišić, nositelj liste za općinsko vijeće, a čula se ona stara Jerkanova: Nas je naša porodila majka/ Potočani ispod Vučijaka!


Kao i u drugim selima duž crte od kanala Srnava u Potočanima pa do Nevoljice, glavna tema predizbornog skupa bio je lokalni vodovod. Kandidat za načelnika u ime HDZ BiH, Jakov Ivanković je još jednom ponovio kako je ovo najvažniji projekt koji se u narednom mandatu mora dovršiti. Uz ostalo je poseban naglasak stavio na povećanje skrbi za najpotrebitiju populaciju, a to su oni koji trebaju zdravstvenu zaštitu. Naime, HDZ BiH je sebi stavio u zadatak da tijekom narednog mandatnog razdoblja, općina preuzme na sebe troškove financiranja participacije za osnovne liječničke preglede u Domu zdravlja u Odžaku.Vjerujem da će Potočanci i ovoga puta dati svoj glas za HDZ BiH i svoga kandidata za načelnika, zaključio je Ivanković.


U ime kandidata sa liste za općinsko vijeće pored Marka Grgića nalazi se i Danica Ilić. Ona je u svom pozdravu i pozivu na izlazak na izbore ponovila kako je neophodno zbiti redove, međusobno se poduprijeti i dobar rezultat će sigurno doći. Ja znam kako ćemo ovoga puta pobijediti, vjerujem da ćete naše pozive i poruke prenijeti i onima koji danas nisu tu, poručila je Ilićka.

potocani hdz posavina