07
Tue, Apr
14 New Articles

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HNS-a dr. Dragan Čović danas je sa suradnicima boravio u Odžaku gdje je nazočio sadržajima otvorenja vodocrpilište Jošava – Potočani, projekt koji je značajno pomognut i sredstvima Proračuna Županije Posavske.

U sklopu kulturne manifestacije Posavsko kolo, koja se održava 20. put uz blagdan Velike Gospe, u Odžaku je 12.8. 2019. otvorena Izložba replika posuda kostolačke kulture. Izložba je otvorena pod imenom "Novi život starog hrasta", Izložba replika u abonosu izrađenih posuda kostolačkog doba a sadrži 33 posude, različitih oblika i veličina, koje ručno izrađuje Ivo Jelušić iz Vojskove, mjesta u općini Odžak.

Iz općine Odžak mještani najviše odlaze prema Švicarskoj. Stanovnici općine Domaljevac-Šamac usmjereni su prema Njemačkoj, osobito Frankfurtu kojeg u šali domaljevčani zovi još i “Mali Domaljevac” zbog brojnosti odlaska cijelih obitelji koje su drugi dom našli u tom velegradu na Rajni. S područja općine Orašje dosta ih se iselilo prema Austriji ali i druge zemlje zapada.

Križnim putem Smrekovac - Odića brdo u četvrtak 18.05. započeli su Dani sjećanja 2017. Neuobičajeno lijepo vrijeme i mnoštvo sudionika odredili su na poseban način duhovnu procesiju kojom je započela ovogodišnja manifestacija.

HDZ BiH uvijek je imao veliko uporište u Potočanima gdje su ovdašnji žitelji prepoznali projekte, koji se kontinuirano ostvaruju u gotovo svim obastima, a posebice posljednjih godina, što to mjesto čini ugodnim i bogatim za življenje, kazala je sinoć na početku predizbornog skupa u tom odžačkom mjestu Sanja Antunović,

POTOČANI - PODVUČJAK - POSAVINA

Danas je rijetkost da netko ima slobodnog vremena, a kamoli da ga podjeli s drugima. No ipak ih ima, a jedan od njih je Kljajić Miroslav Miro iz Potočana koji želi iza sebe ostaviti nešto napisano. Stoga je sročio jednu poeziju o svom rodnom mjestu koju vam preporučamo da pročitate.

Lijepa vijest nam dolazi iz Potočanske osnovne škole gdje su školska djeca, učiteljica i roditelji školskih mališana pravili adventske vijence koji će se prodavati u nedjelju 27.11.2016., na ranoj pučkoj Sv. misi u župnoj crkvi u Potočanima.

More Articles ...