Potočani
Typography

Ivica Božić, kandidat iz temeljnog ogranka Jošava svojim je govorom otvorio predizborni skup HDZ-a BiH za ovo naseljeno mjesto. U svom obraćanju je podsjeti na one projekte koje su tijekom proteklog razdoblja realizirani u Jošavi.

Posebno je naglasio nedavno završene poslove na prepokrivanju društvenog doma i uređenje pomoćnih društvenih objekata u samom središtu sela. Naglasio je kako je sve to proizvod rada HDZ-ove županijske vlade koja nadoknađuje sve propuste i promašaje općinske vlasti i aktualnog načelnika.josava hdz 2 jakov ivankovic


U ime kandidata sa liste HDZ-a za općinsko vijeće, govorio je Anto Jurišić. Između ostalog je govorio o nužnosti uspostavljanja snažnog kluba vijećnika HDZ-a jer samo snažna ekipa kroz vijeće može donijeti kvalitetne odluke koje će konačno osigurati izmjene općinskih planova i time osigurati dodatni zamah razvoju gospodarstva, kao i ravnomjeran razvoj grada Odžaka i seoskih mjesnih zajednica.


Predsjednik općinskog odbora HDZ BiH Ilija Ilić je naglasak stavio na međuhrvatski dijalog kojega je HDZ nastojao uspostaviti kroz protekle četiri godine. On je konstatirao kako je određen i značajan broj ljudi iz različitih političkih stranaka s hrvatskim predznakom pristupio HDZ-u BiH. No nažalost još ima onih koji se žele kockati s političkom sudbinom našeg naroda. Vjerujem da će Jošavci svojim primjerom prednjačiti u opredjeljenju da ponovo imamo svoga načelnika, zaključio je Ilić.

josava hdz 4
Kandidat za načelnika Jakov Ivanković je naglasak stavio na budući gospodarski razvitak općine Odžak. Izgradnja auto ceste i graničnog prijelaza otvara velike mogućnost za razvoj gospodarstva. Prostornim planom Federacije BiH je predviđeno da uz rijeku Savu, od ušća kanala Srnava u Svilaju, do Nove lađe u Novom Gradu bude velika poduzetnička zona. Na nama, budućim nositeljima vlasti u Odžaku je da osmislimo, organiziramo i provedemo sve što je potrebno da na tom prostoru pokrenemo najsnažniju gospodarsku aktivnost ovoga prostora. HDZ to zna, može i hoće uraditi, zaključio jer između ostalog, kandidat za načelnika Jakov Ivanković.

josava hdz 5