Garevac
Typography

I ove godine je Garevac kao i cijela Posavina obilato nagrađena jesenjim plodovima zemlje koje su vrijedni posavljani zasadili, okopavali, zalijevali, i s puno ljubavi oko toga brinuli. Vrijeme je također naklonjeno završnim poljoprivrednim radovima na plodnoj Posavskoj ravnici. Iako je u Garevcu  malo povratnika, ipak se zadržala tradicija obrade zemlje, a naročito obrada vrtova, briga o voćnjacima, ali i sve manjim stočnim fondom ( i to samo za vlastite potrebe).

plodovi zemlje 2020

Stoga je Garevac u nedjelju 11. listopada 2020. godine bogatim plodovima posavske zemlje obilježio Dane kruha i zahvale za plodove zemlje pod pučkom svetom misom u 11,00 sati. Dan kruha i plodovi zemlje obilježava se tijekom mjeseca listopada, kao zahvala na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao vjernici i kao pojedinci bili podareni.

U duhu obilježavanja plodova zemlje i zahvalnosti Bogu za podarenu ljetinu vrijedne ruke naših Garevljanki prikladno su uredili mjesto ispred oltara gdje su donijele svoje rukotvorine i prirodne darove i to za vrijeme dok je župnik boravio u Mariji Bistrici.

Hvala im što su i ove godine ugodno iznenadile ostale vjernike koji su nazočili svetoj Misi.

mandin kruh

Na fotografiji je kruh kojega je napravila i ispekla Manda Marić Ivanova, lijep za oči a ukusan za jelo!

Svaka sveta misa je jedna zahvala Bogu, a s njom je dobro osvijestiti i važnost osjećaja zahvalnosti i u svakodnevnom životu samih vjernika i kršćana. Bogu iz dana u dan treba zahvaljivati za sve ono što nam daruje, a ponajviše se trebamo zahvaljivati za kruh svakdašnji, a samim time i za svaki plod zemlje koji nastaje snagom i radom naših ruku.

Za Posavinu.org  piše Mišo Perakplodovi zemlje1 2020