Garevac
Typography

Župnu crkvu u Garevcu od nedavno su ukrasila i dva stalka za kipove Marije Majke Božje i Sv. Josipa. Ovi kipovi su do sada bili postavljeni na drvenim stolovima, a sada je to riješeno na najbolji način.

kip majke bozije

Stalci su izrađeni od čvrstog mramora, u kamenorezačkoj radnja Samardžić iz G. Dubice. Cijena stalaka je 900 €, a dar su obitelji pokojnog Joze Perković „Pirgoševa“ kao i kip Sv. Josipa kojeg su donirali 01. listopada. 2013. godine a blagoslov kipa po delegaciji našeg kardinala Vinka Puljić obavio je Msgr. Luka Kesedžić u nedjelju 16. ožujka 2014. pod misom u 11 sati.

Kip je izrađen u Splitu i originalne je  veličine, visok je 175 cm a cijena mu je 3200 € ili oko 24 000 kuna. Župnik Filip Brajinović mu odredi i pravu lokaciju. Smješten je na lijevoj strani oltara dok je na desnoj smještena njegova zaručnica Marija Majka Isusova i naša.

kip sv josipa1

Sv. Josip je zaštitnik Opće Crkve, radnika, tesara, nerođene djece, očeva, emigranata, umirućih, trudnica itd.  Odlukom Hrvatskog sabora iz 1687. godine, proglašen je zaštitnikom hrvatskog naroda.

Stoga svi oni koji Sv. Josipa zazivaju za svoga štovatelja skrušeno mole ispred kipa, a posebno na spomen dan 19. ožujka kada slavimo  blagdan Sv. Josipa. Utječimo mu se u našim duhovnim i materijalnim potrebama.

Za GIP piše Mišo Perak{jathumbnail off}