Garevac
Typography

Garevac – Svi oni koji redovno dolaze u župnu crkvu u Garevcu mogli su zapaziti kako je na oltaru ili ispod njega kao i kod kipova od ranog proljeća pa do kasne jeseni uvijek doneseno i lijepo posloženo ili dekorirano svježe cvijeće.

cevo cvijece

S obzirom da su naši povratnici na to već naviknuli mnogi i ne vide taj veliki trud i moral osobe koja je sama sebi dala ovu tešku zadaću u kojoj do sada nije posustala.
 
Što je još zanimljivije za napomenuti ovdje je riječ o muškarcu, čovjeku koji gaji posebnu i neizmjernu ljubav prema cvijeću i svojoj župnoj crkvi.

Dugogodišnjim radom u inozemstvu posvetio je posebnu pažnju uređenju cvjetnjaka i dvorišta za što je posebno bio dobro plaćen te povratkom u svoj Garevac proširio je ovu ljubav ne samo na dvorište i cvijetnjak već i uzgoj povrća u moderno uređenom plasteniku.

Riječ je o povratniku Mati Cvitkušić Ćevi koji se prija nekoliko godina vratio u zavičaj te uredio i obnovio dvorišnu zgradu i kuću koju je ove godine dao još i nadograditi za jedan stan.
Mato je ne umoran, od ranog jutra do kasno u noć možete ga vidjeti u radnom mantilu ispred ili iza kuće gdje sam sebi svakodnevno nađe dovoljno posla.

Već u kasnu jesen počinje sa sadnjom mladog luka i salate u svoj plastenik koji kroz cijelu godinu nikada nije prazan i donosi zavidne plodove na kojima mu mnogi pa čak i garevačke domaćice čestitaju.

Za  Posavinu.org piše Mišo Perak{jathumbnail off}