Garevac
Typography

Garevac - U prostorijama Otvorene kuće utorak 14.11.2017.godine održan je radni sastanak braniteljskih udruga 101., 103.i 105. brigade HVO sa hrvatskim predstavnicima u FBIH i predstavnicima Hrvata u RS. Pored braniteljskih udruga sastanku su nazočili: Mladen Begić-predsjednik odbora za branitelje HNS, Pavo Šljivić-savjetnik predsjednika FBiH za pitanja branitelja, Martin Frančešević-pomoćnik ministra branitelja FBiH, prim.Dr.Šandrk-dir. instituta za reviziju ,Marijan Kopić-ministar branitelja županije Posavske te politički predstavnici Hrvata u institucijama RS gospodin Davor Čordaš i gospodin Josip Jerković.

radni sastanak 900

Sve nazočne ovoga sastanka pozdravio je garevački župnik vlč.Filip Brajinović.

Predsjednik odbora za branitelje HNS -Mladen Begić u pratnji gospodina Pave Šljivića-savjetnika predsjednika FBIH za pitanja branitelja i Mato Marić-predsjednik UDVDR-a HVO Modriča odali su počast i upalili svijeće poginulim i nestalim braniteljima na groblju sv.Ilije u Garevcu,te obišli spomen kapelu Burića štalu te i tamo upalili svijeće i odali počast nevinim žrtvama.

Na sastanku se raspravljalo o zadnjoj fazi revizije branitelja te statusnim pitanjim. Sagledana je teška situacija braniteljske populacije branitelja ove tri brigade te istaknuto da su ove tri brigade dale veliku žrtvu u obrani, a da su stradalnici i branitelji danas zakinuti u korištenju dopunskih prava jer su sa prostora RS.

Na kraju doneseni su zaključci čijom provedbom bi se poboljšao status branitelja. Nakon sastanka za učesnike sastanka u organizaciji domaćina UDVDR-a HVO podružnice Modriča, poslužen je ručak u prostoru MZ Garevac.

PRESS Posavina.orgradni sastanak 9001