14
Tue, Jul
9 New Articles

Hasići
Typography

dom_kulture_hasicDonji Hasić-U Mjesnoj zajednici Donji Hasići kod Šamca postavljen je temelj za izgradnju doma kulture, koju zajednički financiraju općine Šamac iz Republike Srpske i Domaljevac - Šamac iz Federacije BiH.

O izgradnji ovoga doma kulture u Mjesnoj zajednici Donji Hasić, u kojoj uglavnom žive povratnici, u subotu 11. lipnja 2011., u školi u Gornjem Hasiću u župi Hrvatska Tišina dogovorili su se načelnici općina Šamac i Domaljevac - Šamac Savo Minić i Željko Josić.

U prizemlju objekta bit će smješteni: ured Mjesne zajednice, knjižnica i kuhinja, a na katu dvorana sa šankom, namijenjena ostvarivanju zajedničkih interesa hasićkih povratnika i njihovih susjeda.

U prvoj fazi izgradnje do kraja ove godine predviđeno je da se objekt dovede pod krov, a za to će biti utrošeno 49.000 KM, dok će druga faza biti realizirana do kraja 2012. godine.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove općine Šamac Đuro Ćosić, koji je s potpredsjednikom Skupštine općine Šamac Đurom Ivanovićem danas posjetio gradilište, istaknuo je da će ovaj dom kulture biti mjesto okupljanja građana iz Gornjeg i Donjeg Hasića, Hvatske Tišine, Grebnica, i ostalih susjednih mjesta.

"Ovaj objekt će imati veliki značaj za povratak građana, da mogu ostvariti svoje zajedničke interese, a projekt je verificiran sporazumom između dva načelnika na skupu povratnika u Donjem Hasiću", rekao je Ćosić.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice i vijećnik u SO Šamac Marijan Tunjić izrazio zahvalnost načelnicima za izgradnju ovog doma, koji će dva puta biti veći i kvalitetniji od prethodnog.

Za posavinu piše Mišo Perak