Hrvatska
Typography

Kandidat Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine za dopredsjednika Republike Srpske iz reda hrvatskoga naroda na predstojećim listopadskim izborima , 28-godišnji doktor medicine iz Banja Luke Davor Pranjić bio je gost na Hrvatskoj televiziji. Gostujući studiju emisije „Globalna Hrvatska“, koja će biti emitirana u subotu 20. kolovoza u 17,45 na HTV 4, izjavio je kako kao mlad čovjek želi pomoći svom narodu na način pronalaženja rješenja a ne postavljanja pitanja zašto se nešto nije uradilo.

Prema njegovim riječima, na izbore izlazi sa željom ostvarenja boljih uvjeta života Hrvata koji žive u RS.

Odgovarajući na pitanje urednika Programa za Hrvate izvan RH Ive Kujundžića ima li dopredsjednik Republike Srpske ovlasti utjecati na povratak i koliko je to moguće činiti, Pranjić je kazao kako je veći problem ljude zadržati u RS nakon povratka, jer im treba omogućiti egzistenciju, zapravo pronaći način kako da oni sami sebi mogu zaraditi sredstva za život.glas hrvatske

- Program Hrvatskog narodnog sabora BiH, čiji sam kandidat nudi rad na procesu samozapošljavanja, ali počevši od temelja, tj. od reforme obrazovnih institucija kako na razini države tako i entiteta, kazao je Pranjić ističući kako je spreman, ukoliko bude izabran za dopredsjednika Republike Srpske iz reda hrvatskoga naroda zalagati se za poboljšanje gospodarske suradnje s Republikom Hrvatskom kroz razmjenu proizvoda. Prema njemu, entitet RS može ponuditi veliki asortiman proizvoda. Naglasio je i potrebu veće zastupljenosti predstavnika hrvatskoga naroda u institucijama Republike Srpske, kako na entitetskoj tako i na lokalnim razinama te tako omogućiti mladim i obrazovanim ljudima mogućnost da svoje znanje i afinitete upotrebljavaju za boljitak svoje zemlje i svojega naroda u svojoj zemlji, a ne negdje daleko i za interese drugih.

Izvor:https://glashrvatske.hrt.hr/hr autor Anto Pranjkić