Modriča
Typography

MODRIČA – Općina Modriča se može pohvaliti blagim rastom privrednih aktivnosti u 2015. godini te povećanjem broja otvorenih novih poduzeća i zaposlenih radnika. Zbog toga rukovodstvo općine, privrednici i građani Modriče mogu biti zadovoljni odlazećom godinom

Na prijemu, koji je povodom novogodišnjih i božićnih praznika priređen za privrednike, predstavnike javnih ustanova, nevladinih organizacija i novinare, načelnik općine Mladen Krekić je kazao da rezultati pokazuju da je ova godina za nijansu bila bolja od prethodne, koja će se pamtiti po katastrofalnim poplavama u kojima su pričinjene velike štete infrastrukturi i privredi na prostoru skoro cijele opčine.

„Zadovoljni smo što je u 2015. godini registrirano 10 novih poduzeća i što je ukupan broj zaposlenih veći za 86 radnika u odnosu na prethodnu godinu – kazao je Krekić i istakao da su ostvareni pozitivni rezultati u obnovi državne i privatne imovine“.

Krekić je posebno istakao izgradnju i početak rada Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama u čiju su izgradnju lokalna uprava i donator iz Švicarske uložili 540.000 KM te očekuje nastavak privrednih aktivnosti i investicija i u narednoj godini.

Jedan od vlasnik poduzeća za proizvodnju gornjih dijelova obuće “Alfa” Ilija Jeftić izjavio je da je njegovo poduzeće u ovoj godini ostvarilo dobre poslovne rezultate te da je proizvodni kapacitet poduzeća povećan za 30 procenata, proizvodnja oko 15 procenata, a povećane su i zarade zaposlenih za 10 procenata. Poduzeće “Alfa” trenutno zapošljava 372 radnika od kojih su 52 novoprimljeni.

PRESS posavina.org portala