Nada Koturić
Typography

ORAŠJE- Nema dvojbe za sve sportske znalce, dva najbolja odbojkaška kluba u BiH su OK Mladost Brčko i HOK Domaljevca. Ljubiteljima odbojke dva sata maksimalnog uživanja priredili su na početku finala play offa za odbojkaškog prvaka BiH. Odličan meč na vrhunskoj razini profesionalne odbojke bio je vrijedan finalne serije odbojkaškog prvenstva BiH.

2

Od Mladosti se to nekako i očekivalo, a od Domaljevca priželjkivalo i doista dogodilo. Sportska javnost BiH ali i inozemstva vidjela je jedan izniman meč i pravo lice HOK Domaljevca koji se nimalo ne predaje pred jakom ekipom sa odbojkašima regije i iskustvom europskih pa i svjetskih klubova. Borbena igra i zalaganje domaćina naspram iskustva gosta, ipak nije bila dostatna. U konačnici iznimnog odbojkaškog duela nakon dva sata igre u prekrasnoj oraškoj sportskoj dvorani (u kojoj još uvijek zbog pandemije ne mogu uživati i gledatelji), brčanska Mladost pobijedila je domaćina u setovima 3:1 ( 25:18, 16:26, 23:25 i 27:29).

 Dramatična završnica
 
Sjajna četiri odbojkaška seta u Orašju odigrana tijekom dva sata bila su užitak za gledanje ljubitelja odbojke. OK Mladost jeste gubila setove ove sezone, ali niti jednom sa sedam bodova razlike kao od domaljevčana, koliko su ih nadjačali u prvom setu uvjerljivom pobjedom i nadmoći u svakom segmentu igre. Četvrti set bio je neizvjestan i dramatičan do samog kraja. Pune 32 minute fantastične odbojke neizvjesne do samog kraja, donijele su na kraju ipak prevagu brčacima.
 
-Žal za izgubljenom utakmicom ne skrivam, no mojim dečkima doista nemam što zamjeriti, igrali su lavovski.

odbojka1024

Čestitam im na tome a čestitam i ekipi Mladosti koja je sastavljena od najboljih igrača regije, a mi smo u najvećem dijelu ovdje iz našeg posavskog kraja pa onda imamo nekako i motiv koji uz iznimno zalaganje donosi rezultat. Vjerujem da su gledatelji uz male ekrane mogli uživati o odličnom susretu, kaže trener HOK Domaljevca Zlatko Ivić. U utakmicu je OK Mladost ušla kao apsolutni favorit jer neporaženi su u ovoj sezoni do finala. Trener Branko Mišić čestitao je domaćinu na iznimnom zalaganju i priznaje, baš smo se namučili, ali ipak odlučujuće bodove usmjerili smo u našu korist. Vjerujem da nas čeka ponovo u subotu dobra odbojka, a oraški susret stavio nam je do znanja da moramo igrati 120 % da bi došli do pobjede, kaže Mišić.
4

 Press uoči susreta:kapiten Dominković, predsjednik Blažanović i zamjenik trenera Oršolić

 
Srce na terenu
 
HOK Domaljevac nije bio gotovo nikako u podređenom položaju a meč je izgubljen časno, nedostajala sitnica za ulazak u peti set, a onda bi bilo sve moguće. Unatoč porazu HOK Domaljevac nema si što zamjeriti jer dali su sve od sebe, sportski rečeno, još jednom su ostavili srce na terenu. -Bila je to teška i dramatična utakmica u kojoj je vrlo malo nedostajalo za ulazak u peti set, a time možda i pobjedu. Odlučilo je iskustvo ali i sportska sreća, a na našoj strani bilo je srce. Ipak, treba istaknuti, mi smo i do sada ostvarili povijesni uspjeh za klub pa ima mjesta zadovoljstvu.
Izborili smo mjesto u europskim natjecanjima a to nije mala stvar, kazao je predsjednik kluba Vlado Blažanović na press konferenciji održanoj uoči susreta.
3
 
Fantastičan odraz Ćendića i Oršolića
 
U HOK Domaljevcu Davor Dominković, kapiten, Jovan Ćendić, Nikola Mijatović, Nemanja Vidović, Dejan Djurić i Marko i Anto Oršolić, iznijeli su utakmicu na kojoj se može samo čestitati, kao i cijelom klubu. Jedan od najboljih igrača HOK Domaljevca Marko Oršolić najavljuje dramatičan i završni susret sa brčacima.
 
-Možemo žaliti za izgubljenim četvrtim setom jer imali smo svoje šanse koje nismo iskoristili. Mladost ima igrače svjetske klase pa je iskustvo ipak presudilo. Izgorjeli smo jer sitnice su presudile, a one su na strani iskusnijeg. Pokušat ćemo ih iznenaditi na njihovom terenu. Vjerujem da nismo iznevjerile naše navijače i takvi ćemo biti i u susretu pred nama u Brčkom, poručuje Oršolić.
 
Za Posavinu.org piše Nada Koturić5