Nada Koturić
Typography

U Domaljevcu poduzetnik Zlatko Oršolić gradi prvu u Bosni i Hercegovini tvornicu sladoleda. Tvornica koju pokreću ove godine ujedno je i jedan od najvećih projekata u 34. godina postojanja njegove kompanije YimoR. Taj korak dalje u usponu regionalnog ugleda YimoR-a financijski je težak 15 milijuna maraka. Važnost je projekta za Domaljevac i Posavinu što će tvornica donijeti stotinu novih radnih mjesta.tvornica zlatko orsolic

Buduća tvornica sladoleda imat će najkvalitetniju opremu, tehniku i tehnologiju, stoji u saopćenju kompanije YimoR-a.Riječ je o jedinstvenom projektu u BiH, zahvaljujući kojem će YimoR postati prvi proizvođač, kako tvrde, najkvalitetnijeg sladoleda, pravljenog po posebnoj recepturi i pripremljenog po najvećim standardima. S projektom izgradnje Tvornice sladoleda, ove godine YimoR inače otvara novo poglavlje u poslovanju i na ino tržištu. Plan je, između ostalog, dio od oko 70% proizvodnje pripremiti i za izvoz, čime će YimoR postati i prvi izvoznik sladoleda proizvedenog u BiH za ino tržište.

Visoki standard i pristupačne cijene

-Prva tvornica sladoleda u BiH svoje poslovanje utemeljit će na osnovnoj filozofiji proizvodnje – stvoriti najkvalitetniji sladoled po pristupačnim cijenama, pripremljen po posljednjim svjetskim standardima kvalitete i po originalnoj visoko kvalitetnoj recepturi, koji će osvojiti sve one koji uživaju u ovoj poslastici kako u BiH, tako i u zemljama uvoznicama, poručuju iz Yimora. Podsjećamo, dosadašnja djelatnost firme YimoR je trgovina, prijevoz i ugostiteljstvo, a u vlasništvu kompanije je i MEGA Diskont, inače prvi BH diskont.

tvornica viljuskar

U svojoj mreži prodavnica nude bogat asortiman roba široke potrošnje, preko 600 brendova s oko 10.000 artikala koju čine mnogobrojni proizvođači iz BiH kao i poznate kompanije iz inozemstva. Posebno se ističu kvalitetni CLASSY proizvodi koji su u vlasništvu YimoR- a, dostupni po izuzetno pristupačnim cijenama, što je značajno u današnjem vremenu stalnih poskupljenja i udara na džep potrošača.

Profesionalni i humani

YimoR d.o.o. Domaljevac je inače obiteljska firma, osnovana 1989. godine i jedna je od prvih privatnih veletrgovinskih firmi u Bosni i Hercegovini. Registrirana je za obavljanje proizvodnih, trgovačkih i ugostiteljskih djelatnosti. Yimor danas ima razvijenu veleprodajnu mrežu i 49 maloprodajnih objekata na teritoriji BiH, od čega su 22 registrirana kao YimoR, a 27 pod nazivom MEGA Diskont. Pored navedenog YimoR u svojoj strukturi posjeduje pakirnicu, Caffe-pizzeriu Romana i Svečanu dvoranu u Domaljevcu. Zapošljava preko 600 radnika i važi za firmu koja profesionalno pristupa poslovanju i motivira svoje uposlenike. Ulaže u obuku, obrazovanje i razvoj zaposlenih. Iza lijepe gospodarske priče , iako ne želi isticanje, je skromni i samozatajni Zlatko Oršolić, inače sveučilišni specijalist marketinga u informatičkom okruženju. tvornica ximor

U svojoj lokalnoj sredini u Domaljevcu Oršolić je sagradio prekrasan trgovački centar i njime uljepšao mjesto, ali i s upravnom zgradom dodao životnost prostoru, kao i svugdje gdje su nicale trgovine diljem BiH. I dok se drugi zatvaraju u lokalno, Zlatko širi poslovanje, nema granica, ide uvijek dalje, planira višemilijunske projekte i planove pretače u realnost. Također i humana strana Yimora nikada nije bila upitna, jer vlasnik je bez medijske pompe i potrebe za isticanjem pomaže onima kojima je pomoć potrebna.

Za posavinu.org piše: Nada Koturić