Nada Koturić
Typography

HOK Domaljevac ostvario je povijesni uspjeh svojeg kluba ulaskom u polufinale za prvaka BiH. U završnici odbojkaškog natjecanja BiH, u drugoj utakmici četvrtfinala HOK Domaljevac zabilježio je novu pobjedu, inače drugu uzastopnu nad ekipom OK Jedinstva iz Brčkog. Na njihovom terenu zabilježili su tri pobjednička seta, a bili su bolji i u domaćinstvu u sportskoj dvorani u Orašju rezultatom u setovima 3:1 (22:25, 25:16, 25:12 i 25:18).

odbojka 901

Presudilo iskustvo

-Krenuli smo nervozno misleći da ćemo ih lako svladati kao i u Brčkom, dok je Jedinstvo krenulo opušteno i hvatali su gotovo neuhvatljive lopte. Ipak nakon našeg blagog popuštanja mi smo se već u drugom setu vratili i uvjerljivo pobijedili. Već gledamo naprijed jer pred nama je polufinale. OK Borac je prošao, pa već iduću utakmicu idemo u Banja Luku. Neće biti lako ali očekujem naravno prolaz, kazao je kapiten HOK Domaljevca Davor Dominković.

Predsjednik kluba Vlado Blažanović čestitao je odbojkašima na novoj pobjedi. -Bila je ovo teška i napeta utakmica, kaže, ali naravno da smo zadovoljni ishodom jer ipak je naš kvalitet došao do izražaja. Nisu izostala čestitanja ni predstavnika protivničke ekipe. -Znali smo da je u ovom trenutku HOK Domaljevac puno kvalitetnija ekipa, no pokazali smo i mi odličnu formu. U odnosu na početak sezone ostali smo bez četiri igrača. U prvo postavi su čak 4 igrača ispod 18 godina, pa je i rezultat cijena mladosti, kaže trener Edin Baković. Predsjednik kluba Ilija Voćkić smatra da HOK Domaljevac ima potencijala i smatra ih favoritima u nastavku natjecanja.

odbojka 900

Momci igraju srcem

Za isticanje je ogroman uspjeh HOK Domaljevca jer je kao drugoplasirana ekipa u BiH izborila pravo nastupa u challenge cupu u Europi. Ipak, ostaje još otvoreno pitanje hoće li i nastupiti, jer posavski momci igraju srcem, a ne vođeni materijalnim motivom. Ipak, ovoga puta za odlazak u Europu potrebna su sredstva kojih klub nema.

-Naravno da je potrebna potpora šire zajednice, naših sponzora. Ipak se nadam da će biti razumijevanja. Bila bi to doista velika šteta da s obzirom na sav uspjeh i zalaganje ovih zlatnih momaka i talenata sporta ne mogu otići na europska natjecanja. To su momci zaslužili svojom igrom, upornim treninzima, zalaganjem. Radi se o generaciji koja nije štedjela svoje slobodno vrijeme usmjeriti u treniranje i sport, uzornim momcima u svojim sredinama. Donijeli su nam toliko radosti svojim pobjedama a ovo bi im bila svojevrsna nagrada za takav pristup sportu, kaže Blažanović.

odbojka1024

Promotori Posavine

Želja je kluba da ulaskom u Europu u Orašju dočekuju klubove iz Rusije, Norveške Švedske, Švicarske i drugih velesila odbojke. -Kada budemo znali s kim ćemo odigravati susrete vagat ćemo prije svega koliko to financijski iznosi, zaključuje Blažanović, te dodaje kako ostaje iza svakog susreta gorak okus pobjede jer njihovu igru ne mogu vidjeti uživo brojni zaljubljenici posavske odbojke. Nadomjestak tomu osiguravaju prijenosom utakmice preko društvenih mreža. Zadovoljstvo postignutim ne skriva ni trener HOK Domaljevca Zlatko Ivić i kratko poručuje:

-Što se tiče Europe, ja sam za. Ne bojimo se nastupa i kvalitetom možemo odgovoriti na izazov svakog eu kluba, no to je ipak velik financijski izdatak za nas. Nadam se razumijevanju svih kojima je stalo do sporta, pa u konačnici i do Posavine jer na najbolji način promoviramo naš kraj.

Za Posavinu.org piše Nada Koturić