Nada Koturić
Typography

Od nekadašnjeg stadiona, praktički, u ruševnom stanju stvoren je moderan stadion i, što je bitno, financijski samoodrživ. Alfa i omega takva uspjeha svakako je trener HNK Mladost Matijas Pejić. Nakon što je prije nekoliko godina u Domaljevcu odigran susret kadetskih ženskih nogometnih reprezentacija BiH i Hrvatske, tom je posavskom mjestu pripala čast ponovno ugostiti izabrane vrste tih dviju zemalja.

bih hr1

Na stadionu Jelas odigrana je uzvratna prijateljska nogometna utakmica između muških kadetskih U17 reprezentacijaBiH i Hrvatske.

Legendarni Robert Jarni

Na klupi Hrvatske bio je legendarni Robert Jarni, brončani sa SP-a 1998. u Francuskoj, a reprezentaciju BiH vodi izbornik Admir Raščić. Ovo je zasigurno još jedno veliko priznanje za HNK Mladost, njegov rad i ulaganje u infrastrukturu unatrag nekoliko godina otkako je vođenje kluba preuzeo Matijas Pejić te očekuju kako će u budućnosti ugostiti i neku od starijih izabranih vrsta. - Velika nam je čast i ponos što su nogometni savezi dviju država izabrali baš naš stadion Jelas i HNK Domaljevac za domaćine ovakve utakmice - kazao je trener Matijas Pejić.bih hr2

U17 reprezentacija BiH drugi je put u nekoliko dana, ovaj put u uzvratnom prijateljskom susretu u Domaljevcu, poražena od Hrvatske s 0:3. Lijepo vrijeme išlo je na ruku sportskom susretu koji je privukao mnogo mladih navijača koji, prema tradiciji, nisu skrivali privrženost Vatrenima, no sportska i fair-play igra, ali i navijanje s tribina doprinijeli su da se na Jelasu prikaže jedna dobra i dinamična igra. Tko zna, možda ćemo upravo među izabranicima s ove utakmice vidjeti nekog novog Modrića ili Džeku. HNK Mladost Domaljevac nije slučajno domaćin tako visoko rangiranog sportskog susreta.

U posljednjih pet godina napravio je velike pomake, ne samo na sportskome polju (prošlogodišnji prvaci Druge lige FBiH - skupina Sjever) već su i primjer drugima kako se mali klub vodi prema velikim uspjesima. Ulaganjima u infrastrukturu stadiona stvorili su uvjete primjerene čak i za susrete državnih reprezentacija. Od nekadašnjeg stadiona, praktički, u ruševnom stanju stvoren je moderan stadion i, što je bitno, financijski samoodrživ. Alfa i omega takva uspjeha svakako je trener HNK Mladost Matijas Pejić.

- Sam ne bih uspio, ali kada imate sjajne suradnike, sve se može za dobro kluba i našeg mjesta. Uložili smo oko 200.000 KM za pet godina, a počeli smo od rasvjete zbog treninga, nastavili s obnavljanjem devastiranih tribina, prostorija za igrače. Svlačionice su sada kao i u europskim klubovima. Uložili smo i u klupski kafić, koji nam je sada veliki izvor financiranja i, što je važno, okupljalište mladih koji se bave sportom.bih hr Želim zahvaliti na potpori našim navijačima jer, kad god smo je tražili, ona nije izostala, kao i od sponzora, dijaspore, zajednice, Vlade PŽ-a, Općine, kao i od RH preko Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH - kaže trener Pejić. A što se susreta reprezentacija tiče, dodaje, zahvalio bi izborniku ženske nogometne reprezentacije do 17 godina Iliji Luciću iz Domaljevca, od kojeg je priča domaćinstva i počela.

Svojim su dolaskom Domaljevac učinila sportskom prijestolnicom brojna ugledna imena iz svijeta sporta dviju država. Uz ostale, bio je tu i koordinator omladinskog pogona reprezentacije Hrvatske Alojzije Šupraha.

Pripreme za Euro

- Hvala HNK Mladost iz Domaljevca na organizaciji utakmice. Uistinu ovdje vlada prijateljsko ozračje. Inače, na početku smo priprema za novi ciklus za prvenstvo Europe, kvalifikacijski turnir koji se igra u studenome i mislim da smo na dobrom putu. Imamo jednu novu generaciju za novi ciklus pa se nadamo da ćemo uvijek "izbaciti" nekog igrača za reprezentaciju, što nam je glavni cilj - kazao nam je Šupraha. I koordinator bh. reprezentacije Zoran Erbez zadovoljan je organizacijom i uvjetima.bih hr3

- Ove dvije prijateljske utakmice između reprezentacije BiH i Hrvatske igramo u sklopu priprema za kvalifikacije za Euro. Drago nam je što smo prvi put došli u Domaljevac i vjerujem da ćemo opet doći - kaže Elez.

Za posavinu.org piše: Nada Koturić