Odžak
Typography

Općina Odžak prigodnim je sadržajima obilježila Dan Općine 8. veljače, datum kada je Odžak po Daytonu pripao području Federacije BiH i počeo proces povratka. Program je započeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Spomen obilježja za poginule branitelje 102. HVO brigade Odžak, a nastavljen održavanjem svečane sjednice Općinskoga vijeća.

dan opcine odzak3

Uz brojne goste na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Odžak, uz ostale bili su prisutni predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH dr. Dragan Čović počasni građanin Odžaka, dopredsjednik RS iz reda hrvatskog naroda Davor Pranjić, zastupnik u ZD Parlamenta FBiH Mijo Matanović, izaslanik u Vijeću naroda RS iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković, predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić s ministrima u Vladi ŽP, dopredsjednik Skupštine ŽP Mujo Puzić sa zastupnicima u Skupštini, načelnici susjednih općina i Grada Orašja, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata na čelu sa zapovjednikom 102. odžačke HVO brigade Tomislavom Božićem, predstavnici vjerskih zajednica i javnih institucija.
Prigodne riječi na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća uputili su: Dragan Martinović, zamjenik predsjedatelja OV Odžak, načelnica općine Nada Ćulap, Đuro Topić, predsjednik Vlade ŽP i predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH dr. Dragan Čović.dan opcine odzak2

Martinović je kazao kako je u proteklih godinu dana Općinsko vijeće održalo 6 redovitih, dvije izvanredne i jednu svečanu sjednicu i doneseno je oko stotinu akata, te istaknuo dobru suradnju vijeća s općinskom upravom na čelu sa načelnicom. Nada Ćulap, načelnica općine izdvojila je projekte koji su obilježili proteklu godinu u prvi plan ističući projekte vodoopskrbe, kanalizacije, te infrastrukturne projekte. Među najznačajnijim je uređenje Industrijske poslovne zone Svilaj 1. i 2. U svim je projektima, naglasila je, bila i potpora Vlade Županije Posavske.

dan opcine odzak

Đuro Topić, predsjednik Vlade ŽP je izrazio zadovoljstvo da je županijska Vlada dala svoj doprinos u razvoju i implementaciji projekata na području općine Odžak. U izlaganju predsjednika HDZ-a i HNS-a BiH dr. Dragana Čovića naglašeno je nastavljanje potpore u svim projektima općini Odžak. -U svim vašim aktivnostima i projektima za razvoj općine, imate apsolutnu potporu sa svih razina vlasti i politika koje predstavljamo. Interes žitelja općine Odžak mora biti na prvom mjestu, onda ne sumnjajte da će biti interes i svih nas u BiH, istaknuo je predsjednik Čović.dan opcine odzak1

Tijekom sjednice dodijeljena su posebna općinska priznanja: Spomen zahvalnice pripadnicima 102. HVO brigade preminulim tijekom prošle godine, zahvalnice (deminerima BH MAC Centar Brčko), Šefketu Čauševiću i prof. Muji Deliću, a najviše općinsko priznanje Plaketa dodijeljena je zajednici sestara Franjevki Marijinih Misionarki koje djeluju u Odžaku. Po prvi puta priznanje je uručeno i učenicima generacije: Katici Đurasović i Arneli Maglajčetović.

Izvor: Vlada Županije Posavske