Pećnik
Typography

PEĆNIK – U subotu 2o. rujna 2014. godine u župi sv. Alojzije Gonzaga u Pećniku upriličen je treći susret duhovnih zvanja Doborskog dekanata. Prvi susret bio je u Posavskoj Mahali 2012. godine, drugi u Svilaju 2013. godine, i ovaj treći u Pećniku.

pecnik susret zvanjaIdući ili četvrti po redu susret Doborskog dekanata predviđen je za  predzadnju subotu u rujnu 2015. godine u župi Čardak kod župnika  vlč. Pave Kopića.

Doborski dekanat broji131. duhovno zvanje, 75 redovnica, 55 svećenika i 1 brat laik. Od toga u našoj župi Garevac imamo 12 svećenika i 2 časne sestre.

Neposredno prije izlaganja s. Augustine Barišić i euharistijskog slavlja nazočni svećenici i časne sestre su izmijenili svoja sjećanja na poslanje koje im je Bog na različite načine udijelio. Svatko od njih u svom srcu nosi jedan album dragih uspomena, jer oni su oni koji vjeruju da u hodu kroz život nikad nisu bili sami. Njihova zvanja uvijek su izvirala iz dubine ljudske osobe i susreta s Gospodinom, jer  oni u hodu s Gospodinom žive od euharistijske hrane i razmatranja riječi Božje koja ih uvijek potiče da budu autentični navjestitelji.

Susret je započeo točno  u 10 sati izlaganjem s. Augustine Barišić Klanjateljica Krvi Kristove, a potom je u 11.00 sati euharistijsko slavlje predvodio vlč. Vlado Jagustin, župnik u Globaricama kod Žepča.

Poslije euharistijskog slavlja svi su zajednički blagovali za zajedničkim stolom, i družili se do kasnih popodnevnih sati.

Glavni koordinator i organizator ovih susreta je vlč. Ivan Ravlić, župnik u Posavskoj Mahali kod Odžaka koji se nada da će se i u buduće ovi susrete pozitivno organizirati jer su doista potrebni.

Hvala sestrama i svećenicima da su prihvatili Božji poziv. Što bi s nama bilo, da nema vas, koji ste se odrekli svega u životu i krenuli Božjim putem. Bez vas ne bi bilo ni crkve. Jer crkva su svećenici, redovnice i mi Božji puk.

Za Posavinu.org piše Mišo Perak{jathumbnail off}