SVJEDOČENJA: FRANJO MARKOVIĆ I IVAN BOŽIĆ BAJA IZ PEĆNIKA KOD MODRIČE SNIMILI 1975. GODINE PLOČU S PJESMOM "POSAVINO, RODNA GRUDO MOJA" U KOJOJ KORISTE RIJEČ "TISUĆA" KOJA SE U TO DOBA NIJE UPOTREBLJAVALA JER JE BILA NEPODOBNA U TADAŠNJEM REŽIMU! Zanimljivo je kako počinju stihovi te pjesme: „Posavino rodna grudo moja, ja te gledam u TISUĆU boja.“

Zlatomisnički jubilej proslavio je na sv. Alojzija Gonzaga 21. lipnja 2016. godine u župi Pećnik kod Odžaka vlč. Vladimir Kljajić. Ova župa toga je dana slavila i svoga zaštitnika sv. Alojzija Gonzagu. Euharistijskom slavlju predsjedao je zlatomisnik a propovijedao je vlč. Pavo Brajinović, na službi kod sestara SMI u Vitezu kao pastoralni djelatnik.

Zavičajna udruga Pećnik je organizirala veoma uspješnu humanitarnu zabavu u Littau pokraj Luzerna. Dvorana je bila popunjena tražilo se koje mjesto više. Zabava je započeta uz intoniranje Hrvatske himne koju je veoma dobro i lijepo odsvirao i otpjevao Dragin Band iz Slavonije. Nazočne goste je srdačno i toplo pozdravio i u ime domaćina se zahvalio voditelj programa Marko Matijević.

U Vukosavlju je u srijedu 31.08.2016. izvršena razmjena matičnih knjiga između opštine Vukosavlje i općine Odžak. Razmjenom su rukovodili načelnici opština, Vukosavlja gospodin Elvir Hadžiomerović i općine Odžak godpodin Hajrudin Hadžidedić. Razmjenom matičnih knjiga obuhvaćena su naseljena mjesta:Gornji Svilaj, Donji Svilaj,Gnionica, Jošavica i Srnava.

Cijenjeni posjetitelji portala, izuzetna mi je čast da vam mogu predstaviti jednu  knjigu našeg dugogodišnjeg suradnika i susjeda iz Pećnika Ante Aničić. Riječ je o sažetoj povijesti župe Pećnik, popisu svećenika s fotografijama, te fotografijama o stradanju crkve u Domovinskom ratu kao i popisu stradalnika u Domovinskom i drugom Svjetskom ratu do izgradnje i otvaranja spomenika stradalnicima Domovinskog rata i još puno toga.

anto ancic pecnik

Zavičajni klub Pećnik u Švicarskoj organizira svoju 24 puta po redu humanitarnu zabavu 06.veljače 2016. u Luzernu. Zabava će se održati u Michailshof Zentrum, Blattenmoostrasse 8,6014 Luzern-Littau s početkom od 19 sati.
Ovaj puta goste će zabavljati: Pećnički biseri, Matijević Drago&Mirela ,te hrvatsko kulturno umjetničko društvo Posavina iz Züricha.

More Articles ...