Pejo Gašparević
Typography

Načelnik Općine Domaljevac-Šamac Stjepan Piljić i voditelj programa Svjetskog kongresa Općine Domaljevac-Šamac i dijaspore Pejo Gašparević obavili su u ponedjeljak 11. ožujka 2019. godine konzultativni razgovor u vezi organizacije tog događaja, navodi se u priopćenju kojeg su potpisali Piljić i Gašparević.

Načelnik je u razgovoru i službeno potvrdio kako Općina prihvaća pokroviteljstvo ove manifestacije koja je zakazana za 23. srpnja 2019. godine. Sugovornici su se složili kako će se utemeljiti i Organizacijski odbor koji će se baviti aktivnostima potrebnim za organizaciju ovog zahtjevnog događaja.

opcina domaljevac samac

Također je dogovoreno da predstavnici dijaspore izrade prijedlog u vezi procjene financijske konstrukcije za organizaciju kongresa i način financiranja, te prijedlog u vezi sadržaja radnog i zabavnog dijela programa i sudionika.

Gašparević je predložio, a načelnik se s time složio, da se ovaj događaj organizira pod motom SVI SMO MI ZAVIČAJ. Organizatori kongresa bili bi zahvalni ako se na dan održavanja tog događaja, to jest 23. srpnja 2019., naši sumještani usredotoče na taj događaj i eventualno planirana privatna slavlja za taj dan, ako su u mogućnosti, pomjere na neki drugi dan.

Svi žitelji Općine Domaljevac-Šamac u zavičaju, te kompletna zavičajna dijaspora i svi oni koji imaju zavičajne korijene mogu se osjećati pozvani na ovaj događaj. Molimo sve kojima je zavičaj u srcu da informaciju o ovom događaju šire u svakoj mogućoj prigodi. Svi ste dobrodošli. Radujemo se ovom zavičajnom festivalu ugodnog druženja, stoji u priopćenju.

Za Posavinu.org piše Pejo Gašparević