Posavina
Typography

Dragi čitatelji, prijatelji i vi „slučajni“ posjetitelji portala.
Što reći u prigodnoj čestitci? Koje riječi uputiti? Koju poruku odaslati?
Kako vam poželjeti sretan i blagoslovljen Božić?

Pitam se i osluškujem Duha svetoga da me nadahne konstruktivnim i snažnim riječima koje će vam razgaliti srca vaša.

iscekivanje bozica

Stoga, prijatelji, moja čestitka za ovaj Božić, neka je prožeta sljedećim dobrim željama. Prijatelju, želim da ti Novorođeni dotakne srce. Da u svom srcu čuješ riječi kako ti Isus govori da se rodio radi tebe i za tebe. Želim ti da trajno osluškuješ riječi Novorođenog;“ Došao sam da ti budeš sretan“! Došao sam dotaknuti tvoj život! Tvoju dušu želim utopliti i približiti ju k sebi, što bliže.

Došao sam da tvoj život bude ispunjen smislom i radošću. Došao sam, reći ti da na ovoj zemlji ima prostora za tebe. Ima ljubavi i poštovanja za tebe. Došao sam učiniti te sretnim, jer smiješ osjetiti vlastito dostojanstvo.

Smiješ osjetiti hrabrost da ljubiš svoje bližnje i ako to budeš činio i ti ćeš osjetiti ljubav i toplinu onih koji te okružuju.“! Jer, Božje milosrđe je konkretna stvarnost kojom On objavljuje svoju ljubav kao ljubav oca i majke koji osjećaju duboku ljubav i privrženost prema svom djetetu. Neću pretjerati ako kažem da ta ljubav dolazi „ iz utrobe“.

Ona izvire iz dubine bića kao dubok, prirodan osjećaj, satkan od nježnosti i suosjećanja, oprosta, oproštenja i opraštanja ( MV 6).
I na koncu prijatelju, neka se Božje milosrđe utjelovi u intimnosti i tvoga srca! Iskrene čestitke za Božić i novu godinu upućuje vam,

s. Augustina Barišić, Klanjateljica Krvi Kristove

{jathumbnail off}