20
Fri, Sep
9 New Articles

Posavina
Typography

Dragi čitatelji, prijatelji i vi „slučajni“ posjetitelji portala.
Što reći u prigodnoj čestitci? Koje riječi uputiti? Koju poruku odaslati?
Kako vam poželjeti sretan i blagoslovljen Božić?

Pitam se i osluškujem Duha svetoga da me nadahne konstruktivnim i snažnim riječima koje će vam razgaliti srca vaša.

Stoga, prijatelji, moja čestitka za ovaj Božić, neka je prožeta sljedećim dobrim željama. Prijatelju, želim da ti Novorođeni dotakne srce. Da u svom srcu čuješ riječi kako ti Isus govori da se rodio radi tebe i za tebe. Želim ti da trajno osluškuješ riječi Novorođenog;“ Došao sam da ti budeš sretan“! Došao sam dotaknuti tvoj život! Tvoju dušu želim utopliti i približiti ju k sebi, što bliže.

Došao sam da tvoj život bude ispunjen smislom i radošću. Došao sam, reći ti da na ovoj zemlji ima prostora za tebe. Ima ljubavi i poštovanja za tebe. Došao sam učiniti te sretnim, jer smiješ osjetiti vlastito dostojanstvo.

Smiješ osjetiti hrabrost da ljubiš svoje bližnje i ako to budeš činio i ti ćeš osjetiti ljubav i toplinu onih koji te okružuju.“! Jer, Božje milosrđe je konkretna stvarnost kojom On objavljuje svoju ljubav kao ljubav oca i majke koji osjećaju duboku ljubav i privrženost prema svom djetetu. Neću pretjerati ako kažem da ta ljubav dolazi „ iz utrobe“.

Ona izvire iz dubine bića kao dubok, prirodan osjećaj, satkan od nježnosti i suosjećanja, oprosta, oproštenja i opraštanja ( MV 6).
I na koncu prijatelju, neka se Božje milosrđe utjelovi u intimnosti i tvoga srca! Iskrene čestitke za Božić i novu godinu upućuje vam,

s. Augustina Barišić, Klanjateljica Krvi Kristove

{jathumbnail off}