Posavina
Typography

Ugovori za radove na sanaciji i rekonstrukciji lokalnih cesta na području općine Odžak i općine Domaljevac-Šamac, u ukupnoj vrijednosti 619.679,62 KM, potpisani su danas (19.9.) u Vladi Županije Posavske u Orašju uz nazočnost predsjednika Vlade ŽP Đure Topića.

Ugovore je potpisao ministar prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske Pero Radić, predstavnik firme „Balegem“ d.o.o. Gradačac koja je odabrani ponuđač za izvođenje radova na području općine Odžak, predstavnik firme „Galax niskogradnja“ d.d. Brčko za izvođenje radova na području općine Domaljevac-Šamac i predstavnik firme „Gradnja invest 2“ d.o.o. Odžak kojoj je dodijeljen nadzor radova.

Nakon provedenog postupka javne nabave ugovori su potpisani za:

-LOT1: Sanacija i rekonstrukcija lokalnih cesta na području općine Odžak. Riječ je o radovima na dionicama cesta u 14 mjesnih zajednica, a obuhvaćaju presvlačenje, poboljšanje stanja kolovoza te poboljšanje oborinske odvodnje na pojedinim dionicama. Vrijednost ugovorenih radova za sanaciju i rekonstrukciju lokalnih cesta u općini Odžak je 520.563,07 KM s PDV-om, a radove će izvoditi „Balegem“ d.o.o. Gradačac

-LOT2: Sanacija lokalnih cesta na području općine Domaljevac-Šamac. Riječ je o asfaltiranju platoa Upravne zgrade na carinskom terminalu. Ugovor je dodijeljen poduzeću „Galax niskogradnja“ d.d. Brčko, a vrijednost ugovorenih radova je 99.116,55 KM s PDV-om.
Ugovor nadzora nad navedenim radovima dodijeljen je firmi „Gradnja invest 2“ d.o.o. Odžak, a vrijednost je 18.135,00 KM s PDV-om.
Rok izvođenja radova je 30 dana.

Sredstva za ovu namjenu osiguranu su u Proračunu Županije Posavske za 2023. godinu kao rekonstrukcija i investicijsko održavanje, a realizacija ovog projekta planirana je u Planu i Programu održavanja, zaštite, rekonstrukcije, izgradnje i obnove javnih cesta Ministarstva prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske.

zupanija radic

Preuzeto sa: Službene stranice ŽP