Posavina
Typography
Jučer je uz visoke vojne počasti u i prisustvu velikog broja građana  na zagrebačkom  Mirogoju pokopan primarijus doktor Vlatko Čilić.
Kao ugledni  medicinski  stručnjak,  časnik Hrvatske  vojske i Hrvatskog vijeća obrane, dr Čilić, tako su ga zvali i u Posavini, bio je i ostao primjer uglednog čovjeka i domoljuba čija djela i svakodnevna susretanja s ljudima nikada neće pasti u zaborav.
Bio je prije Domovinskog rata šef Kirurškog  odjela Regionalne bolnice u Doboju, a tijekom rata obilježio je godine danonoćnog rada u najtežim uvjetima na području oraško-šamačke bojišnice. 
 
A da je jednostavan  čovjek,  jedan od nas običnih, pokazao je i u postratnom razdoblju kada je za mjesto svojega življenja izabrao Odžak.
Ne bez razloga, želio je i uspio kao veliki  humanista pomoći porušenoj lokalnoj zajednici i običnim ljudima da ponovno na svom ognjištu osjete zadah života i niknu iz pepela. I u odžačkom Domu zdravlja, gdje je radio do kraja svoga života,  uspio je  dati svoj nemjerljivi  doprinos obnovi, radu i pomoći građanima.  
 
Sahrani primarijusa doktora Vlatka Čilića  na zagrebačkom Mirogoju  prisustvovalo je i 50-tag građana odžačke općine, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Županije Posavske i iz Republike Hrvatske, njegove kolege iz  bosanske i slavonske Posavine, ali dan kada je napustio ovozemaljski život  biti će prisutan u mislima svih običnih građana, koji u njemu vide zahvalnost, trud i spasenje.
To je upravo ono što čovjeka čini velikim i živim za  sve vijeke vjekova. A takav je naš dr Čilić. 
dr cilic 
 
Ilija ILIĆ