Religija
Typography

Pater Ike: “Svi Hrvati svijeta, okupimo se i svi zajedno u isto vrijeme molimo krunicu za Božju milost i spasenje!” U subotu 4. travnja u različitim vremenskim zonama, ali u istom trenutku Hrvati diljem svijeta molit će krunicu za suzbijanje pandemije koronavirusa, za obnovu Zagreba, za svoj raseljeni narod te za obnovu naše vjere. Molitvu će predvoditi p. Ike Mandurić sa svećenicima iz cijelog svijeta, a moći će se pratiti preko društvenih mreža i drugih internetskih kanala.

Prenosimo poziv koji je uputio na svom Facebook profilu:

Draga raseljena Hrvatska!
Dragi Hrvati u Domovini,
Odijeljeni moj narode!

Ovih dana kad ni oni koji stanuju jedan pokraj drugoga ne mogu provoditi vrijeme zajedno, svi mi Hrvati žudimo jedan za drugim. A kolika li je onda žudnja onih koji su se morali rastati od Domovine, i kolika li žudnja Domovine za onima koji su je morali napustiti? Ovo je vrijeme čežnje za susretanjem, pa nam misli lete k vama.

Gdje ste, kako vaša srca, mislite li na nas? Kako vam vjera, nada, ljubav, mudrost? Jesu li vas zavodljivosti i poteškoće svijeta pritisnule? Mislite li na Domovinu? Uspijevate li odgojiti djecu, sačuvati jezik i vjeru, usaditi im ljudskost, hrvatsku dušu? Bojite li se?

krunica 900

A znademo da vi jednako tako mislima dotičete zemlju koju ste ostavili, ili vaši očevi i djedovi. Odijeljeni, a u duši isti. Gdje god bili, sve nas iste brige muče, a osobito ovih dana vidimo i osjećamo kako smo krhki. Osobito se mi, kao mali narod, danas moramo priviti tješnje jedni uz druge, u molitvi, uz našega Boga, i uz skute Djevice Marije koju smo u srcu prenijeli preko oceana i kontinenata, uz ljubav i molitve koje smo u Domovini naučili.

Velika pandemija hara svijetom i tresu se svi svjetski moćnici, klimaju svi sustavi, i pokazuje svaka ljudska krhkost. Osim te muke, naš stolni grad svih Hrvata je teško stradao, crkve su porušene, katedrala oštećena, stanovi urušeni. Uz sve muke i boli koje osjećamo privinuti uz našu Domovinu, i ove sadašnje moraju nas trgnuti da se svi okupimo oko Majke nebeske, jer, premda smo odijeljeni, jedan smo narod i jedno smo. Budimo s njom zajedno, svi mi Hrvati sa svih kontinenata, svećenici i puk Božji. I izlijmo sve naše vapaje duše. Zahvaljujući za silu milosti koje je dragi Bog dao našemu narodu, molimo da se naš narod pridigne i kroz ovu krizu temeljito obnovi:

– za vjeru, da ostanemo vjerni Bogu i Crkvi svojoj katoličkoj
– za kraj pandemije i obnovu Zagreba
– za našu dijasporu, da očuva svoj identitet i svoje vrijednosti
– za budućnost svega hrvatskog naroda i njegovo potomstvo
– i za svakoga od nas sa svim našim potrebama.

Pozivam vas, dragi Hrvati svega svijeta, sve one koje sam susretao po Kanadi, Americi, Australiji i Europi, i sve one koje nisam, a jednako vas sve ljubim: Okupimo se i možda po prvi put svi zajedno i u isto vrijeme molimo krunicu, svi Hrvati svijeta, za Božju milost i spasenje, kako za sav svijet, tako i za sve poteškoće koje našu Hrvatsku pogodiše – od potresa do koronavirusa i svih suvremenih križeva ovog naraštaja.

Krunicu ćemo moliti svi u isti čas, premda u različitim vremenima u vašim zemljama.

Razglasite molim vas ovaj događaj. Uključimo se u molitvu pred svemogućim Bogom po zagovoru naše Gospe kraljice Hrvata, kako bi naš maleni narod izvela iz oluja koje nas nadvisuju i povela u luku spasa.

Molimo i pozovite sve da molimo zajedno.

Pater Ike i sva srca naša Hrvatska!

Događaj se može pratiti na ovom linku: Molitva – Za vječnu slavu 4. travnja 2020.

Izvor moja-domovina.net