Zorice
Typography

karta posavinePrepoznavajući značaj i ulogu mjesnih zajednica u demokratskom društvu, općina Odžak u posljednje vrijeme iznalazi inovativna rješenja u cilju unapređenja komunikacije sa mjesnim zajednicama, kao temeljnog oblika mjesne samouprave i odlučivanja na lokalnoj razini.  

Osim toga, znatni napori svakodnevno se ulažu u cilju unapređenja rada i ostvarenja uloge mjesnih zajednica, kao značajnog mehanizma sudjelovanja građana u procesu donošenja odluka iz samoupravnog djelokruga rada i odlučivanja o lokalnim poslovima i pitanjima koji neposredno i svakodnevno utječu na kvalitetu života građana u mjesnim zajednicama.


Slijedom toga, Općinski načelnik, gospodin Hajrudin Hadžidedić, i djelatnik općinske uprave gospodin Marko Barukčić, jučer su posjetili mjesnu zajednicu Zorice gdje su se sastali sa članovima Vijeća ove mjesne zajednice te nekolicinom njenih građana.

Sastanak je bio prilika da se sagledaju svi važni problemi u ovoj mjesnoj zajednici, kojima će se, prema riječima Načelnika, u narednom periodu posvetiti posebna pažnja. Na pitanja postavljena tijekom razgovora, građani su dobili informacije odmah, na licu mjesta, dok su za rješavanje ostalih pitanja potrebne posebne aktvinosti koje će se poduzimati u naredno vrijeme.

Problemi koji su građani mjesne zajednice Zorice ovom prigodom istaknuli posebice se tiču završnih radova na objektu mrtvačnice u mjesnom groblju, održavanje dionice puta Trnjak -Zorice, rješavanje problema divlje deponije smeća na mjesnom području, nasipanje seoskih puteva, te naročito naglašen, dugogodišnji problem nedovršenog projekta komascije zemljišta.

"U vremenu koje je pred nama općinska uprava će posebno uložiti truda i volje na jačanju komunikacije sa svim mjesnim zajednicama na području općine Odžak, tako i mjesne zajednice Zorice, realizaciji prioritetnih projekata mjesnih zajednica, ali i podizanju svijesti kod mještana o potrebi veće samostalnosti prilikom donošenja odluka koje se nalaze u njihovoj nadležnosti i odgovornosti svakog pojedinca za doprinos kvaliteti života u svojoj sredini, općenito", istaknuo je Načelnik prigodom ove posjete.

Preuzeto sa: Službene stranice općine Odžak, autor Marinka Pranjić