BiH-Hrvatska-Svijet
Typography

Više od stotinu obitelji iz Kozarske Dubice i Novog Grada, Općina Kostajnica, te Dom zdravlja u Bihaću dobit će pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u ublažavanju posljedica zemljotresa koji je pogodio ova područja u prosincu prošle godine.

Općina Kostajnica, koja je pretrpjela najveću štetu, dobit će novčanu pomoć, u Kozarskoj Dubici će biti podijeljeni paketi hrane i higijenskih potrepština, a za obitelji u Novom Gradu uz hranu i higijenu su osigurani i setovi posteljina.

cijepivo

U Bihaću je zemljotres oštetio Dom zdravlja i time dodatno otežao rad, te su ovoj ustanovi bila potrebna sredstva za čišćenje i dezinfekciju.

Pomoć USAID-a osigurana je kroz projekt izgradnje mira PRO-Budućnost koji provodi CRS s partnerima u više od 70 lokalnih zajednica širom BiH. Akciju solidarnosti podržale su i brojne lokalne zajednice među kojima su Kiseljak, Mrkonjić Grad, Centar-Sarajevo, Teslić, Jezero, Bosanska Krupa, Sanski Most, Bosanski Petrovac, Žepče, Livno, Široki Brijeg i Banja Luka.

cijepivo1

Uvezani kroz projekt PRO-Budućnost, oni su solidarno odgovorili na potrebe ugroženih zajednica i uputile im različite vidove pomoći.

„Ova akcija je rezultat dugogodišnjeg partnerstva s lokalnima zajednicama izgrađenog kroz PRO-Budućnost, projekt koji je okrenut vraćanju povjerenja i obnovi dijaloga u društvu. Jako smo zahvalni što su se lokalne zajednice uključile i pomogle svojim susjedima. Ovo je mala zemlja, ali je zemlja hrabrih i solidarnih ljudi. Niko nas ne može uvjeriti u suprotno, posebno kada vidimo sve ove priče o pomoći koju ljudi pružaju jedni drugima“, kazala je Majda Behrem-Stojanov, direktorica projekta.
cijepivo2
Od početka pandemije USAID je kroz projekt PRO-Budućnost odgovarao na potrebe građana, te je tako u prošloj godini osigurana hrana za više od 5.000 obitelji, dok su brojne ustanove i organizacije dobile dezinfekcijska sredstva i posteljinu za izolatorije.

PRO-Budućnost,
Merima Hrnjica