Bok
Typography

sigurno_u_prometuORAŠJE - Na poligonu OŠ Stjepana Radića Oštra Luka-Bok, u organizaciji AMK Posavac Orašje održano je 15.natjecanje „Sigurno u prometu 2011.“. Ovogodišnje natjecanje okupilo je 28 učenika trećeg, četvrtog i petog razreda iz svih osnovnih škola Županije Posavske.

Nastupile su osnovne škole iz Orašja, Odžaka, Domaljevca, Tolise, D.Mahale, Vidovica i domaćin Oštra Luka-Bok, a svaka škola je za natjecanje prijavila po dvije djevojčice i dva dječaka. Učenici su pokazali zavidno znanje, osobito u praktičnom dijelu upravljanja biciklom, a nešto slabiji rezultati postignuti su u teorijskom dijelu koji je zahtijevao malo bolju pripremu. Učenici OŠ Vladimira Nazora Odžak osvojili su prvo mjesto sa svega 7 negativnih bodova. Drugo mjesto osvojili su domaćini iz OŠ Stjepana Radića O.Luka-Bok, a treće OŠ Orašje. Najbolje plasirana djevojčica je Sandra Ćulap iz Odžaka, a najbolje plasirani dječak je Marko Šantor iz Odžaka bez negativnog boda.
 
 -Svake godine imamo nadarene generacije učenika što potvrđuje dugoročne rezultate u praksi. 
Narednog vikenda očekuje nas međužupanijsko natjecanje u Prozoru gdje putujemo s dvije ekipe i na kojem želimo ponoviti izvrsne rezultate iz prethodnih godina. Ovaj put neće to biti dvije pobjedničke, nego reprezentacijske ekipe s najbolje plasiranim djevojčicama i dječacima.Zbog eventualnih problema koji bi mogli iskrsnuti, u Prozor vodimo i rezervne natjecatelje, sve s ciljem da postignemo što bolji rezultat, istaknuo je Filip Sušilović tajnik AMK Posavac Orašje.


Ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta u Vlade Županije Posavske Ivo Jelušić čestitao je najboljim učenicima i njihovim nastavnicima što su uložili mnogo truda u pripremu, uz nadu da će najbolji natjecatelji dostojno predstavljati Županiju na državnom natjecanju.


-Nadam se da će pobjedničke ekipe ponoviti dobre rezultate i na međužupanijskom natjecanju u Prozoru. Ovo je još jedno natjecanje održano na visokoj razini. Sve nas u ministarstvu, pa i u školama osobito interesira ovo natjecanje i rad s djecom u ovoj oblasti i zbog toga apsolutno podržavamo natjecanje. Za sve stanovnike Županije Posavske ovakva natjecanja su od izuzetne važnosti i opravdavaju sva ulaganja u sigurnost u prometu, a nije slučajno da naši učenici sudjeluju i u državnoj reprezentaciji, a visoke rezultate postižu i na Europskim natjecanjima, izjavio je ministar Ivo Jelušić.

Preuzeto sa službene stranice VŽP