Čardak
Typography

Srijeda 03. studenog 2021. ostat će dugo u sjećanju Čardačanima kao i njihovim susjedima iz Kladara Donjih, Garevca i Kornice u prvom redu po svetoj Misi koju je predvodio i propovijedao župnik vlč. Ivan Dragičević, a kasnije i ugodnim druženjem u prostorijama škole mještana i njihovih gostiju.

Naime novi župnik pun poleta, ideja i volje, uvidjevši kako u Čardaku ima puno lovaca koji se često druže, spojio je dobro s korisnim te ljubav prema svojoj službi i zajedništvo mještana i gostiju pretvorio u jedno lijepo druženje i skupa su proslavili SVETOG HUBERTA - ZAŠTITNIKA LOVACA a potom organizirali zajedničku večeru za sve nazočne misare.misari1

Stoga su pozvali i lovce iz susjedstva da im se pridruže kako u crkvi uz veoma nadahnutu propovijed vlč. Ivana tako i kasnije uz lovačke priče lovaca lovačkog društva „Majna Modriča“ i lovačkim grupama Čardak, Kladari Donji i Garevac.

Zapravo Čardak i nema neku drugu organiziranu Udrugu osim veoma aktivnih časnih sestara i lovaca ali su oni ponos svoga sela.

Pri dolasku u župno dvorište za sve mještane i goste je organiziran je aperitiv za dobrodošlicu, a u 16.00 sati je uslijedila sveta Misa.

Mnogi kažu kako su pozitivno iznenađeni sadržajem propovijedi mladog župnika vlč. Ivana kojeg bi mogli satima slušati, ali nam je poznato da sve ono što je mudro izrečeno i lijepo, kratko traje, pa tako i vrijeme ove mise.

zupnik ivan1

Po završetku euharistije prešlo se u prostorije škole gdje su pripremljeni jelo i piće za sve mještana i njihove goste, a bilo ih je oko 100 osoba. Organizatori su se potrudili da se čuje i svirka šargije i violine.

Uz svirku, vrući i ukusni čobanac, salatu, kolače i piće druženje se odužilo duboko u noć.

Bila je to noć za pamćenje koju bi svaki nazočni mještanin i gost želio da se opet ponovi. Pa stoga neka to naš Gospodin Bog po zagovoru Svetog Huberta blagoslovi pa da to postane tradicija.

Dapače da je za svaku organizaciju potreban rad i volja stoga bih uz sve one koji su se potrudili da sveta misa, dekoracija crkve i ova večer bude kakva je bila ipak izdvojio one najzaslužnije osobe a to su: župnik vlč. Ivan Dragičević, sestra Rozalija, Vlado Perković, Kruno Puškov, Sember i Predo Gajić sa suprugama, a tu je svakako bilo još puno onih koji su svojim radom i trudom kao i nazočnošću doprinijeli da ovaj susret bude nezaboravan. Hvala im!misari3

Hvala svima koji su uložili svoj rad, trud i vrijeme da bi gostima uljepšali jednu jesenju noć koji su pošli oduševljeni na počinak svojim kućama. Hvala svim nazočnim mještanima i gostima jer bez njih bi sve ovo bila samo prazna priča.

Iz gore navedenoga bih rado izvukao i pouku za sve ostale susjede iz susjednih mjesta, svi mi imamo župu, lovce ili neke druge aktivne mještane i prostorije, ali nemamo ljubav, volju i lokomotivu koja će to sve povući, ali ustrajmo u nadi te se molimo da nas sve čuva i zaštiti SVETI HUBERT.

I na kraju kao autor ovoga članka rado bih se zahvalio svim Čardačanima predvođenim njihovim župnikom vlč. Ivanom na jednom lijepom zajedničkom druženju, svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovo organizira kao i lovcima što postoje i što su došli u ovako svečanim odorama.

Za Posavinu.org piše Mišo Perak
04.11.2021