21
Thu, Nov
14 New Articles

U subotu, 15. rujna proslavljen je patron župe Žalosne Gospe u Čardaku, mjestu u općini Modriča u Bosanskoj Posavini. Misno slavlje predvodio je vlč. Marko Zubak, ravnatelj Katoličkog školskog centra u Tuzli, uz suslavlje 16 svećenika i sudjelovanje više od 150 vjernika.

MODRIČA – Potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković boravio je danas u Modriči gdje je sa županom karlovačkim Ivanom Vučićem posjetio povratnika Marka Kneževića kojem je u okviru programa “Jedna hrvatska županija – jedna obnovljena kuća u BiH” obnovljena porodična kuća u naselju Čardak.

cardak posavina orgPo lijepom vremenu u župnoj crkvi u Čardaku vjernici su proslavili nebeskog zaštitnika svoje župe Žalosne Gospe u ponedjeljak 15. rujna tekuće godine sv. misom u 11 sati. Okupilo se oko 130 vjernika,

Župa Čardak obavještava svoje mještane da će posveta novoizrađenog spomenika poginulim i nestalim Čardačanima u drugom svjetskom i zadnjem domovinskom ratu biti na blagdan Svih Svetih 1.11.2017. godine poslije Svete mise na groblju, koja počinje u 10.00 sati. Blagoslov spomenika i obred opijela vodit će čardački župnik, Pavo Kopić.

Četvrti  po redu susret duhovnih zvanja Doborskog dekanata održan je u župi Čardak. Organizator susreta je vlč. Ivan Ravlić, župnik u Pos. Mahali i upr. župe Brusnica.

susret cardak

blagoslov kladariKladari Donji -U četvrtak 29. svibnja 2014. godine u Kladarima Donjim proslavljeno je Uzašašće ili Spasovo blagdan na koji se u Kladarima Donjim moli od Gospodina blagoslov polja. Sveta misa slavljena je u 11.00 sati kod kapelice na Ždralovcu u Bičvićima. Svetu misu molio je i propovijedao čardački župnik vlč. Pavo Kopić.

More Articles ...