Garevac
Typography

U subotu 15 prosinca 2018. godine u 9.00 sati ujutro okupili su se Garevljanke i Garevljani da bi okitili ovogodišnja Božićna drvca u garevačkoj župnoj crkvi. Ove godine ih se okupilo 15 osoba uz župnika Antu nazočilo je 7 muških i 7 žena.

Stoga je od danas naša crkva još ljepša. Ispred oltara visoko su se uzdigla dva velika božićna bora koje je naša standardna ekipa i ove godine sasjekla kod župnoga ureda, a krasna postolja koja ih podupiru izradio je davno Niko Tokić «Dikača».4

Da bi se posao odradio u najkraćem mogućem vremenu do 12.00 sati a da bi to sve izgledalo onako kako treba biti garevačke župljanke i župljani su sami sebi dali zadaću i odradili taj dio posla , a poslije se išlo u toplu župnu dvoranu na kuhano vino, kolače i čaj odakle su se razišli oko 13.00 sati.

Uz to im se župnik Anto zahvalio riječima: moram pohvaliti i zahvaliti svojim župljanima. Uvijek su spremni pomoći. Hvala im i dobri Bog neka ih nagradi!13

Bliži nam se najveseliji i najradosniji kršćanski blagdan Božić. Hoćemo li ga doživjeti „tamo negdje“ ili u svom Garevcu i svojoj Posavini? Doživjeti Božić u Garevcu nije isto kao negdje drugdje, gdje sve svijetli i blista od milijunima sitnih žaruljica koje obasjavaju pročelja velikih stambenih objekata, raznih dućana i poslovnih prostora.

Toga u Garevcu nema. Tamo je samo jedno ali veliko svjetlo koje kao neki jaki magnet privlači svoje Garevljane da mu priđu. Tamo nema raznovrsnih i skupih darova koje darujemo jedni drugima, tamo je samo jedan dar i to ono maleno DJETEŠCE koje leži s lijeve strane ulaza u Garevačku ljepoticu pred kojim se svaki vjernik nakloni i priđe mu bliže.

Od danas je naša crkva još ljepša. Ispred oltara visoko su se uzdigla dva velika božićna bora koje je naša standardna ekipa i ove godine sasjekla kod župnoga ureda, a krasna postolja koja ih podupiru izradio je Niko Tokić «Dikača».

Dakle, u Garevcu se raduje i Božić dočekuje na jedan drugi način stoga pođimo u Garevac, on nas čeka!

Za Garevački portal piše: Mišo Perak11