Garevac
Typography

Cijenjeni čitatelji portala. Sretni smo što vas možemo informirati da su počeli radovi na probijanju i izgradnji prilaznog puta do masovne grobnice žrtava Burića štale u Bajama na Majdanu. Dakle, prva faza je bila administrativno-pravne prirode, rješavanje parcelacije i izrada geodetske podloge što je uzelo najviše vremena i napravilo najviše kilometara vožnje predsjednika Upravnog odbora UPH Garevac 45.

Pod kraj prošlog tjedna to jest koncem veljače startala je druga faza projekta konkretno riječ je o pregledu geodetskih točaka, čišćenje terena i izgradnja prilaznog puta i parkirališta.

Nakon što je portal dobio obavijest da su počeli radovi na uređenju grobišta žrtava Drugog svjetskog rata u Garevcu, kontaktirali smo predsjednika Udruge Garevac 45 , Peru Bajića, radi dodatnih informacija u vezi planiranih radova.
On nas je izvijestio o do sada učinjenom, o tijeku i planu izvođenja radova.

izgradnja ceste 900

PLAN IZVOĐENJA RADOVA :

1.    Do konca prošle, 2019.godine, dovršena je 1. faza plana koja je trajala oko godinu i pol dana i u kojoj smo obavili sve komplicirane geodetske i imovinsko-pravne predradnje parcelacije a geodetsko snimanje radila je tvrtke GEOINŽENJERING d.o.o. iz Modriče. Nakon što su razriješeni imovinsko-pravni i zemljišno-knjižni statusi starih i novonastalih parcela, te ishođena porezna uvjerenja, obavljen je prijenos posjeda i vlasništva od strane darovatelja u korist Udruge. Ovdje smo koristili usluge javnih bilježnika u Hrvatskoj i notara u BiH.  Nakon što je ažurirana geodetska situacija, izrađena je PGP geodetska podloga. Ova prva faza radova koštala je cca 11.000,00 BAM (KM).

2.    Druga faza otpočela je prošli tjedan čišćenjem terena radi izgradnje pristupnog puta u dužini cca 500 m i širine 4m , kao i izgradnje parkirališta, sve površine cca 3.500 m2.
Radove će obaviti građevinska tvrtka iz Garevca , INTER-COPP  MARTIĆ. Cijena ovih radova iznosi 30.000,00 BAM. Završetak ove faze radova planira se do sredine travnja odnosno do Uskrsa.
Izvođenje radova omogućila je prva veća privatna donacija , u iznosu od 20.000,00 BAM.

3.    Treća faza radova sastojala bi se od uređenja površine oko grobnice, postavljanja ograda te agrokulturnih radova. Planirana vrijednost radova iznosi cca 30.000,00 BAM.

4.    Četvrta faza je konzerviranje grobnice i postavljanje spomenika. Planirana vrijednost ove faze radova iznosila bi cca 50.000,00 BAM.

Tako bi ukupni trošak planiranih radova iznosio ukupno 120.000,00 BAM. Da bi posao dovršili i posljednje počivalište naših dragih predaka dostojanstveno obilježili, nedostaje nam financijskih sredstava u iznosu od cca 80.000,00 BAM.

izgradnja ceste 901

P O Z I V

Ovim putem pozivam sve dosadašnje i buduće donatore, ( ne samo iz Garevca, nego i drugih mjesta iz kojih su žrtve ) da nam se pridruže u realizaciji ovog našeg zajedničkog,  obiteljskog i mjesnog, ali i zavičajnog i opće humanog projekta !

DONACIJA OPĆOM UPLATNICOM :
Platitelj                 :  ime i prezime ili naziv pravne osobe , adresa i mjesto
IBAN primatelja   :  HR4023400091110940800
Primatelj              :  UPH Garevac 45 , Cebini 27b , 10010 Zagreb
Model                   :  05
Poziv na broj        :  unijeti datum uplate bez točaka
Opis                      :  DONACIJA za spomen-park Garevac45


Upravni odbor Udruge zahvaljuje dosadašnjim i budućim donatorima

Za GIP piše Mišo Perak
03.03. 2020.{jathumbnail off}